A papírforma szerint hozta a meccset a BL-résztvevő

Frissítés: 2019-01-21 07:53:31

Volt két jobb szettünk a Bajnokok Ligájában is edződő Kazincbarcika ellen a férfi röplabda NB1 számunkra első 2019-es meccsén, itthon. A vendégek sikere nem forgott veszélyben egy pillanatig sem, mi pedig hasonlóan komoly ellenfelekre készülhetünk a folytatásban is. Igaz, az, hogy a DEAC a felsőházban szerepelhet, már sikeressé teszi ezt az évadot.

Férfi röplabda NB1 Extra Liga Alapszakasz
2019. jan. 19. Debrecen DESOK

DEAC - VRCK Volleyball Kazincbarcika 0-3 (-14,-9,-18)
STAT ITT 

FODOR ANTAL:
- Nagyjából erre számítottunk a bajnokság fő esélyese és címvédője ellen. Fura ezt mondani, de az eddigi leghiányosabb felállásunkban fogadtuk az eddigi legerősebb csapatot. Bagics Balázs nélkül, Hubicska Patrik pedig beteg volt. Ezzel együtt tartottuk magunkat, nem aláztak meg minket, s még a cseréink is játszottak. Az igazi része a bajnokságnak számunkra később jön el, mivel most ebben a hatosban bárki erősebb nálunk papíron, ám célunk, hogy megszorongassuk ellenfeleinket. Viszont a realitás azt mondja, hogy maximum az 5. vagy a 6. helyen végzünk majd, ez pedig azt jelenti, hogy azután az alsóházból feljövővel helyosztókat játszunk a4-en kívüli helyekért.

A kiesés szele nem fenyegeti a DEAC-ot, ezt elérte a kiváló őszi szereplésével, amelynek okán bekerült a felsőházba. Hogy a következő bajnokságban is onnan induljon, ahhoz még nagyon sokat kell tennie, de egyelőre jönnek azok a mérkőzések, amelyeken nem mi vagyunk az esélyesek.

A hétvégi meccsen a BL-résztvevő Kazincbarcika ellen az első és a harmadik szettben voltunk közelebb riválisunkhoz, a másodikban viszont eléggé állva hagytak minket a látogatók.

Ugyanakkor, bár foghíjas volt csapatunk, jó hír, hogy a tervek szerint tavasszal visszatérhet a tavaly nyáron vállműtéten átesett Magyar Tamás, aki korábban húzóemberünk volt ütőként. Mellette játszik rutinos játékosunk, Barna Bertalan is most már, aki ugyancsak erősítés a keretben.

A DEAC január 26-án egy másik nagy csapat ellen veselkedhet neki, amikor 17.00 órától a Kaposvárt látja vendégül. Ők ráadásul vélhetően éhesek lesznek a sikerre, mivel a mostani fordulóban némi meglepetésre otthon kaptak ki az egyébként igen erős Pénzügyőrtől.

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Papp Attila


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2019-01-21 00:12:32

további cikkek a témában