Egyetlen lépésre a felsőháztól

2018-12-06 14:20:00

Sorsdöntő meccsre készülnek a DEAC férfi röpisei az NB I-ben. A Sümeg elleni, hazai találkozó tétje nem más, mint a felsőház. A vasárnap 14:30-kor kezdődő mérkőzésen dől el, hogy sikerül-e megcsípni a B-csoport 3. helyét, ami felsőházas körmeccsek mellett biztos bennmaradást is jelentene az egyetemi együttesnek.

Fodor Antal tanítványai az eddig lejátszott kilenc bajnokin 13 pontot gyűjtöttek, éppen annyit, mint aktuális ellenfelük. Az egyébként már a bajnokság korai szakaszában körvonalazódott, hogy ez a két együttes lesz nagy versenyfutásban a Kaposvár és a Kecskemét mögött „kiadó”, harmadik felsőházas helyért. Hogy végül melyik csapat ér oda, az csak az alapszakasz utolsó fordulójában, a DESOK-ban dől el.

Az mindenképpen biztató előjel, hogy a két együttes november elején lejátszott, sümegi derbijén mieink tudtak fölülkerekedni, igaz, idegőrlő izgalmak után. A DEAC röpisei ugyanis már 2-0-ra is vezettek, a hazaiak azonban kiegyenlítettek. Jöhetett a mindent eldöntő, ötödik szett, amelyben végig szoros állás mellett gyakorlatilag ismét mieink diktáltak, és végül 3-2-re megnyerték azt a nagyon fontos találkozót. Fodor Antal vezetőedző úgy nyilatkozott akkor a meccs után, hogy küzdeni tudásuk segítette a fiúkat a győzelemhez. Nos, erre minden bizonnyal a vasárnap kora délutáni meccsen is nagy szüksége lesz a csapatnak, a Sümeg ugyanis várhatóan nem fogja könnyen adni a bőrét.

Fodor Antal vezetőedző a találkozó felvezetéseként elmondta, az előzetes eredmények alapján mindenképpen győzelemre számít és készül a csapat. – Talán a legfontosabb, hogy nincs sérültünk, akik pedig betegek voltak az elmúlt héten, azok úgy néz ki, hogy rendbe jönnek a meccsre. Teljes erővel készülünk, és azt gondolom, hogy a győzelmi esélyünk reális. A Sümeg erőssége a centerjáték, emellett pedig nagyon jól nyitnak, ezekre kell elsősorban felkészülni. Nagyon hajtós csapat, úgyhogy nem lesz könnyű dolgunk. Ők is nagyon készülnek ránk, úgy hallottuk, hogy edzőtáborba vonultak, és hogy már előző este Debrecenbe érkeznek, hogy kipihenten várhassák a meccset. De hát, mi sem ülünk tétlenül. Igyekszünk a nyitásokat és a nyitásfogadásokat hatékonyabbá tenni. Ha ez jó, akkor a védekezésüket széjjel tudjuk húzni, s a támadásaink hatékonyabbak lehetnek – mondta a rutinos szakember. Fodor Antal hozzátette, fontos lesz az erőállapot időzítése, hiszen benne van a pakliban, hogy újabb hosszú meccset kell végig bírniuk a fiúknak. Tegyük hozzá, ebben azért vannak jó tapasztalataink, hiszen több ízben nyert a csapat ötszettes meccset, ráadásul nem is egyet vesztett állásból.

Ha Bagicsék legyőzik hétvégén a Sümeget, akkor az NB I. B-csoportjának harmadik helyén végeznek, ez a hármas kiegészül az A-csoport dobogósaival, így alakul ki a hatcsapatos felsőház. A felsőházban körmeccsek jönnek, ezek végén az utolsó kettő és az alsóház két legjobbja két nyert meccsig mérkőzik. Felsőházba jutás estén – amellett, hogy biztosan bennmarad a DEAC- kedvezőbb pozícióból várhatja ezt az esetleges play-offot.

Férfi röplabda NB I. B-csoport, alapszakasz - 10. forduló

DEAC – Sümegi RE

  1. 12. 09. 14:30, DESOK

PKZs.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-12-06 14:20:00

további cikkek a témában
Responsive image
Nem bírtunk a címvédővel

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2020-01-27 08:47:00

Responsive image
Magyar Kupa: a Pénzügyőr felügyelte a debreceni meccset

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-12-14 08:12:09

Responsive image
Szombati hazai meccsel térnek vissza a csajok

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-11-14 12:00:30