Miskolcon felejtettünk 2 pontot

2018-11-26 14:16:28

Sikerre vágytunk, de végül egy hallatlanul izgalmas, 5 szettes vereség lett belőle. Miskolcon a 2-1-re még vezető DEAC sajnos a remek szakaszokat időnként dekoncentrált játszmákkal fűszerezte, így a véghajrára maradt a döntés, abban meg kicsit szerencsésebb volt a hazai gárda.

Női röplabda NB2, keleti csoport
2018. nov. 24. Miskolc

DVTK - DEAC 3-2 (-23, 11, -23, 15, 13)
STAT ITT 

KUSZKÓ ZSOLT:
- Sajnálom, hogy csak 1 pontot hoztunk el Miskolcról. Szétszórtak voltunk, hol ennek a játékosnak ment jobban, hol annak, de nem állt össze az egész teljesen. Küzdelmes, nyögvenyelős mérkőzésen vagyunk túl. Sajnos volt olyan is, amikor nagyon jól nyitott ellenfelünk, s nem tudtuk ekkor megfogni őket, majd szaladtunk az eredmény után. Ugyanakkor remek játékaink is voltak, például a harmadik szettben 22-14-re vezettek a hazaiak, s innen győztünk.

A 3-2-es vereség a szabályok értelmében azért hoz 1 pontot a konyhára, míg a Diósgyőr így nem 3, hanem csak 2 pontot kap, ám inkább valami fordított elosztásban bíztunk előzetesen, vagy akár mindhárom pont elhozásában. 

A mieink egy nagyon szorosan alakuló meccset veszítettek el a lehető legkiélezettebb végjátékban. Pedig 1-0-ra és 2-1-re is vezettek Sitku Reniék. Ám érdekes módon a közben elveszített szetteket nagyon simán adtuk oda ellenfelünknek.

Vagyis amit hoztak a csajok, azért is vért izzadtak, amit pedig a rivális húzott be, ahhoz jóval rövidebb játékok során jutott hozzá. A mindent eldöntő 5. játszmában aztán bármi előfordulhatott volna, de végül 15-13-ra megnyerték a diósgyőriek (itt jegyezte meg edzőnk, hogy kiélezett végjátéknál egyszerűen nem szabad nyitást rontani vagy más alap hibát véteni, ám sajnos megtettük), így nem tudott a DEAC győzelemmel távozni, pedig ebben reménykedtünk.

A lányok vizsgaidőszaka is némi magyarázattal szolgálhat arra, hogy fejben nem teljesen voltak ott a mérkőzésen. Ám picivel több figyelemmel ez a siker a miénk lett volna.

Az NB2-es keleti tabellán a DEAC a 6. helyen áll 10 ponttal, míg a DVTK a 9., 6 ponttal. Az élen a Békéscsaba, mögötte az Eötvös-Jászberény duó következik a dobogón. A mezőny sereghajtója (10. hely) a miskolci sportiskolások gárdája, eddig minden mérkőzését elveszítve.

Legközelebb december 8-án Jászberényben lesz mérkőzése a csajoknak (18.00), ahol nagyon erős ellenféllel nézünk szembe.

Duma, archív fotó: Koppányi Szabolcs


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-11-26 14:16:28

további cikkek a témában