A végére lendültek bele a lányok

Frissítés: 2018-11-17 22:58:46

Szettnyerés (főleg a harmadik játékban) mindenképpen volt ebben a szombati meccsben a listavezető ellen, ám végül lányainknak maradt a jó mérkőzésen a tisztes helytállás. Igaz, ebben később még sok lehet, ha mások, gyengébb ellenfelekkel szemben is legalább így röpiznek a csajok, mint tették szombaton.

Női röplabda NB2 keleti csoport, alapszakasz
2018. nov. 17. Debrecen, DESOK

DEAC - Békéscsabai RSE 0-3 (-18, -18, -19)
STAT ITT

KÉPGALÉRIA ITT

KUSZKÓ ZSOLT
:
- Sajnos nem sikerült szettet csípni a Békéscsabától. Úgy látszik túl sok volt a kihagyás, igazából nem voltunk jelen az első két szettben. A harmadikban tudtunk egészen 17-17-ig vezetni, mindig 2-3 ponttal, de ott jött két hiba ami kizökkentett minket. Nem ezt a csapatot kell megvernünk egyelőre, nagyon szép és gyors röplabdát játszottak a csabaiak, láttuk hova kell majd eljutnunk. Azokra a sáncokra, támadásokra mezőnyökre kell emlékeznünk mindig, amiket egy ilyen csapat ellen sikerrel akár pontra is váltottunk. Ezekből a játékelemekből kell majd egyre több! Persze nem fog menni egyből, ezért kell sok türelem és kitartás.

A Békéscsaba ellen a DEAC-os csajok mind az első, mind a második szettben végig hátrányban voltak, ám felvillantak a játékok közepe táján. Ekkoriban felzárkóztunk 3-4 pontra, de ennél tovább sosem, mivel amikor már kezdhetett volna aggódni ellenfelünk, jött egy-egy baki a mieinktől.

Érdekes volt, hogy sajnos (tenisz nyelven szólva) jó pár ki nem kényszerített hiba is besikerült, vagyis rajtunk múlott, hogy nem lettek szorosabbak ezek a szettek. Néhány gyámoltalan, nem is ütés, nem is ejtés tett arról, hogy sajnos 0-2 alakuljon ki viszonylag hamar.

Ugyanakkor, ahogy edzőnk is elmondta, ennek ellenételezéseként pompás jeleneteket is pályára vittek a lányok - csak ugye ezekből kell majd egyre több és több.

Az időnként tetten érhető figyelmetlenség koncentrációval javítható. Amit pedig a harmadik szettben produkáltak Szabó Csengéék, arra csettinthettünk.

Rögtön megszereztük a vezetést, majd némi huzavona után elszakadtunk a csabaiaktól. A mérkőzés ezen szakaszában több alkalommal is hosszú, bravúros labdameneteket nyertünk meg, ami az önbizalomnak is jót tett. Emellett kiváló sáncokkal, lelkes támadásokkal, mezőnyözéssel haladtak a mieink a szett megnyerése felé.

A hajrához közeledve aztán néhány balul sikerült mozdulat után pikk-pakk egyenlített és előzött a Békéscsaba. Innentől futottunk az eredmény után - nem sok sikerrel. 

Egészében nézve egy jó mérkőzésen nem hozott ki mindent a csapat a lehetőségeiből, ám az összkép rendben van. Fejben előrelépve egyre jobbak lesznek lányaink, ez bizonyos.

Szép volt, hölgyek!

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Papp Attila


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-11-17 22:46:16

további cikkek a témában