Idegölő meccset nyert meg ismét a röpicsapat

Frissítés: 2018-11-17 13:36:41

A srácok a szezonban nem először játszanak a végletekig kiélezett meccset a röplabda NB1-ben, de ami jó hír, hogy újra nyertesen jöttek ki a krimiszerű összecsapásból. Dunaújvárosból tehát győzelemmel tértek haza pénteken este, így ismét a 3. helyen állnak a csoporttabellán. VASÁRNAP ITTHON 16 ÓRÁTÓL DEAC - KAPOSVÁR, ne feledjétek (a DESOK-ban)!

Férfi röplabda NB1, alapszakasz
2018. nov. 16. Dunaújváros

DunaferrSE - DEAC 2-3 (27, 23, -17, -17, 10)

STAT ITT

FODOR ANTAL:
- Nehéz volt, az biztos. Az első két szettben nagyon koncentrált a hazai csapat, és védekezésben is nagyon figyeltek. Bár nagyon szorosan alakultak, végig ők vezetgettek. Az sem segített nekünk, hogy az első játékban sokszor kockázatos megoldásokat vállaltak a fiúk, amelyek nem jöttek be, s ez a hosszabbításos vereség rányomta a bélyegét a második játékra. Aztán a harmadikban megfordult minden. Mi fejben feljavultunk, a Dunaferr viszont elszállt. Innentől - főleg az előzményekhez képest - igen simán hoztuk a szetteket, s nyertünk. 

A történethez hozzátartozik, hogy a nyári erősítések közül Bagics Balázs és Tóth András is betegen vállalta az utazást és a meccset.

Az első szettet hoszsabbításban buktuk el, majd a másodikat is alig. Ám mindenképpen bíztató, hogy már nem először állunk fel egy gyengébb kezdés után. Ez vélhetően a csapat mentális erejét mutatja, illetve azt, hogy vannak fiatal, mégis rutinos játékosaink is, akik nem tojják össze magukat a kulcspillanatokban. A harmadiktól aztán egy másik csata kezdődött, így tartjuk jó formánkat.

A mieink a hétvége első feladatát némi ügyel-bajjal megoldották. A tabellán így az egyaránt 10-10 pontos DEAC és Sümeg áll a 3. és 4. helyen. Igaz, mi eggyel többször nyertünk, de a speciális pontszámolás miatt a mi két 3-2-es sikerünk csak 2-2 pontot ért a bajnokságban, ellentétben a 3-1-es vagy 3-0-s győzelmekért járó 3 pontottal. Ám a Sümeg ellen egyelőre az egymás elleni összevetésünk jobb, így kezünkben a sorsunk. 

Vasárnap a Kaposvár ellen egy jó meccs és a helytállás lesz a célunk a debreceni DESOK-ban 16 órától. Várjuk szurkolóinkat szeretettel a csarnokba!

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Papp Attila


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-11-17 13:33:52

további cikkek a témában