Szinte már elúszott a hajó, de aztán feltámadtak röpiseink

Frissítés: 2018-10-27 11:17:11

A Magyar Kupában, a hazai siker után idegenben is 3-2-re nyert a DEAC férfi röplabdacsapata a Dunaferr ellen, ezzel bejutva a legjobb 8 közé. A pénteki meccs elképesztő izgalmakat hozott, ám szombaton már itthon van jelenésünk egy még erősebb rivális ellen - az NB1-ben (18.00 órától a DESOKBAN).

Férfi röplabda Magyar Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó
2018. okt. 26. Dunaújváros

Dunaferr - DEAC 2-3 (24, 21, -24, -10, -8)
STAT ITT 

FODOR ANTAL:
- Harmadjára vertük meg a Dunaferrt ebben a szezonban már. Az első meccs sima volt, aztán ahhoz képest nagyon sokat javult ellenfelünk. Most, a kupában, idegenben vesztett helyzetből tudtuk megfordítani a mérkőzést, meccslabdát hárítva. Ez bravúr volt a részünkről, ami után ők kicsit megzavarodtak, nekünk pedig sült a kezünk. Örülök, hogy megvolt bennünk a szükséges erő a sikerhez! Amúgy a mérkőzés gyengébb kezdésében talán az is közrejátszott, hogy odafele menet dugóba kerültünk, és 50 perccel a kezdés előtt estünk be. Bemelegíteni se nagyon tudtunk. Nagyon örülünk azonban, hogy a legjobb 8 között vagyunk. A szombati bajnokin kíváncsi leszek, hogy az utazás és a kevés pihenés mennyit vesz ki belőlünk! A Kecskemét esélyesebb nálunk, bár ott is új csapatot gyúrtak össze erre  szezonra. Ám így is az elitbe várják őket. Meglátjuk, hogy ellenük mire jutunk, de azt gondolom, hogy még csak kóstolgatjuk a mezőnyt, s önmagunkat, az ilyen mérkőzések azonban közelebb visznek minket a megismeréshez.

A röpiseink kemény feladat előtt álltak, hiszen szűk egy hete itthon 3-2-re ugyan lenyomták az egyre jobb Dunaferrt, ám ez kiélezett visszavágót sejtetett. Nem is csalódtunk ebben, hiszen pénteken 19 órától igazi krimi vette kezdetét Dunaújvárosban.

Kezdődött azzal, hogy a hazaiak két nagyon szoros, sőt, egy ízben hosszabbításos szettben 2-0-s előnyre tettek szert a mieink ellen. Húha - gondolhattuk. A harmadik szettben aztán még tovább lépett a Dunaferr, hiszen meccslabdája volt a 3-0-hoz!

Ha azt az egy árva pontot beütik, övék a mérkőzés, és övék a továbbjutás a Magyar Kupa legjobb 8 csapata közé.

Ám a mieink nagyon koncentrálva elhárították a veszélyt, és végül a DEAC jött ki jól ebből a kulcsfontosságú játszmából.

Nagy lélegzetet vehettünk, egyúttal a hazaiak összeestek, ami nem csoda. Kezükben volt a bravúr lehetősége, ám nem éltek vele. Vagy máshonnan nézve, az addig is apróságokon elcsúszó debrecenieknek jött ki végre jobban a lépés.

Bárhogy is volt, a folytatás kicsit sem hasonlított az addigiakhoz. A DEAC ugyanis a 4. szettben lelépte ellenfelét, s ezzel 2-2-re alakította az állást. Jöhetett a döntő szett, amelyet, ha mi nyerünk, mi örülünk, ha ők, akkor az úgynevezett "aranyjátszma" jöhetett volna.

Na igen, de a DEAC-osok nem hagyták már kiénekelni a sajtot a szájukból, és lendületből az 5. szettet is igen magabiztosan megnyerték.

Ezzel a DEAC továbblépett a Magyar Kupában, ahol viszont a következő ellenfél a nagyon erős Pénzügyőr lesz. Na, ott nem mi leszünk az esélyesek, de a bravúr reményében veselkednek neki majd a srácok a párharcnak.

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó (archív): Papp Attila


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-10-27 02:31:54

további cikkek a témában