Félig megnyert szetteket engedtünk ki a kezünkből

Frissítés: 2018-10-21 23:59:43

Az egyik szemünk sír, a másik nevet. A női röpisek riválisuk otthoni pályáján két szettben is szinte végig vezettek, s az elsőt csak hosszabbításban, a másikat is éppen csak elbukták végül. Ez, hogy ide eljutottunk, mindenképpen pozitívum. Sajnos nem tudtuk feltenni az "i"-re a pontot, vagyis a kulcspillanatokra még jobban fel kell készülnie a csajoknak.

Női röplabda NB2, keleti csoport
2018. okt. 21. Debrecen, Beregszászi gimi

DSZC-Eötvös DSE - DEAC 3-0 (25, 22, 17)
STAT ITT

KÉPGALÉRIA ITT

KUSZKÓ ZSOLT:
- A harmadik szett kivételével azt gondolom mi képviseltünk erőt a mérkőzésen, csak nagyon sok hiba volt a szettek folyamán, így rengeteg pontot adtunk az ellenfélnek ingyen. Ennek meg lett az eredménye a szoros végjátékokban, amket nem sikerült hozni. A vereség ellenére pozitívan látom a helyzetet, mert egy teljesen más meccs vol,t mint a múltkori, tavalyi találkozó, ahol simán kikaptunk. Itt több szurkoló is, velem együtt, azt gondolta, simán nyerünk. Ez nem így lett, ezeket a hibákat fejben javítanunk kell, ami nem könnyű feladat, de hiszem, hogy a lányok képesek erre is. Hajrá DEAC! A szurkolóknak külön köszönjük a támogatást.

Sajnos a két szinte megnyert, de végül elveszített szett után a harmadikban nem is volt már annyi esélyünk, így lett 3-0 a vége, oda. Ám nem túlzás azt állítani, hogy a találkozóban benne volt simán a DEAC sikere, ami ha összejön, nagy fegyvertény lett volna ellenfelünkkel szemben.

A mérkőzésen az első szett végletekig kiélezett, de nem számunkra kedvező befejezése után szerencsére nem csüggedtek el a DEAC-os lányok. A második szettben pedig ismét odapakolták magukat.

Az Eötvös elment 5-2-re az elején, de hamar egalizáltak a mieink. Sőt, 9-8-nál már mi vezettünk. Köszönhetően egy fineszes megoldásnak feladónktól, majd egy jó kis lecsapásnak. Elkapták lányaink a fonalat, és 11-8-ig nem is volt semmi baj. S igazából később sem, mert bár az Eötvös mindig feljött, egyenlített, de akkor a mieink ismét elhúztak. Így volt ez 13-9-nél, s később 18-13-ál is. Ekkor például Borók Orsolya jó kis nyitásai után szereztünk pontokat.

Ám a hektikus meccsen pillanatok alatt ismét nyakunkon volt a rivális, ami után már nem is tudtunk jobban elhúzni. Igaz, 20-19-nél is még nálunk volt a fór. Ekkor nagyon necces "vonalas" pontokat ütött mindkét gárda, amelyek épp csak bent (vagy kint) voltak. Ám ismét a DEAC lépett egy nagyot előre: 22-20-nál már csak 3 pontra voltak Szabó Csengéék a második szett megnyerésétől.

Ekkor azonban jött egy rossz nyitásfogadás, meg egy közepes... És máris egál volt ismét. Az ellenfél nyugodtabbnak tűnt (a rutin Vojth Ildikóékkal volt), míg mi picit kapkodni kezdtünk, rossz megoldásokat választottunk (ütés helyett erőtlen ejtés, stb.) és hipp-hopp máris elveszett ez a szett is... Pedig az elsőben olykor 4-5 pontokkal vezettünk, s ebben is többnyire a mieink álltak közelebb a 25-höz... Ám a vége számít.

A harmadik szettben aztán ismét az Eötvös vezetett, de 5-3-nál már mi mentünk - kellett Csuti (Bancsi Judit) bombája is ehhez. Ám a korábbi két szettel ellentétben a harmadikban már nem ellenfelünk, hanem mi futottunk az eredmény után. Igaz, olykor a vezetés is nálunk volt (8-7), de ilyenkor a rivális libbent el tőlünk. Küzdelemből nem volt hiány, a lányok igyekeztek, ám néha egymás meg nem értése is gondot okozott. Az ellenfél pedig ezeket a hibákat kihasználta.

Az Eötvös 13-9-re ment el, majd folytatódott ez a húzd meg ereszd el meccsmenet. Ekkor a nézőtérről hallatszott az "Üss bátran!" felszólítás, és eleget is tettek ennek a DEAC-os csajok. Ratkos Petra pontjával 15-14-re zárkóztunk, ám ezután nem tudtuk átlépni a saját árnyékunkat, és többször már nem kerültek a lányok ilyen közel az ellenfélhez.

Néha méteres outokat is ütöttünk, máskor a szerencse is elpártolt a mieinktől, amikor a sáncunkról kifele pattant a labda. 19-14-es Eötvös-vezetésnél már kicsit a hit is hiányozni látszott, s ezen az időnkénti pötyizős ütések sem segítettek. 23-17-nél még villantunk egyet, de aztán behúzták a hazaiak a meccset.

A találkozót az első két szettben meg lehetett volna nyerni, kár érte. 

Legközelebb október 27-én 14.00 órától itthon fogadjuk a Röpke SE csapatát. 

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Papp Attila


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-10-21 23:30:04

további cikkek a témában