Ütős csapat ez!

Frissítés: 2018-10-13 22:20:43

A kaposvári szoros vereség után itthon a vártnál is könnyebben nyert a DEAC férfi röpicsapata, vagyis úgy tűnik, hogy jól kezdi az NB1-es bajnokságot Fodor Antal együttese. A mieink akár még nagyobb különbséggel is nyerhettek volna, ha néha nem engedik magukra ellenfelüket.

Férfi röplabda NB1 2. forduló
2019. okt. 13. Debrecen, DESOK

DEAC - Dunaferr SE 3-0 (15, 18, 19)
STAT ITT

KÉPGALÉRIA ITT

FODOR ANTAL
edző:
- Alapvetően simább meccs volt, mint amilyenre én előzetesen gondoltam. Ám a mérkőzés folyamán lehetett látni, hogy nagy fölényben vagyunk. A megingásaink leginkább annak voltak betudhatóak, hogy igyekeztem másoknak is játéklehetőséget adni a kezdőkön kívül. Azt nem tudom, hogy a Dunaferr tud-e ennél jobban játszani, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy ők ma közel sem tudtak olyan produkciót nyújtani, mint egy hete a Kaposvár ellenünk. Mi pedig kihasználtuk a Dunaferr hibáit, hiszen nagyon jól sáncoltunk és fogadtuk a nyitásaikat. Plusz még zavarba tudtuk őket hozni a nyitásainkkal. Még nem mondanám, hogy össze vagyunk csiszolódva, legalább 3-4 meccs kell ehhez majd. 

Nagyításért katt a képekre!

BAGICS BALÁZS (A korábbi válogatott játékostól azt kérdeztük, milyen volt Debrecenbe érkezése, mire számított, illetve a meccsen jól láttuk-e, hogy időnként már most is nagyon komoly produkciót nyújtott ez az alakulat?):
- Amikor idejöttem, előtte azért már tudtam, hogy a srácok nagyon normálisak, értelmesek, remek a hangulat, s emellett ez egy jó csapat, csak össze kell fogni őket, elhitetni velük, hogy együtt képesek vagyunk eredményesek lenni. Ez is döntő volt abban, hogy a DEAC-hoz jöjjek. A másik kérdésre válaszolva, igen, amikor a  összeállunk, akkor már most valóban egészen jól megy a játék, bár vannak még apró finomságok, amiken csiszolni kell - minél többet játszunk együtt, ez sikerülni is fog -, de úgy gondolom, hogy egy ütős kis csapat ez most Debrecenben. Nagyon remélem, hogy a legjobb 6 között tudunk végezni az alapszakasz után: Én teljesen jól vagyok, készülünk, s bízom benne, hogy az erőnk kitart majd az egész bajnokságra!

Az előző szezonban a Dunaferr mind a kupában, mind a bajnokságban legyűrte a DEAC-ot. Igaz, ez a jelenlegi Fodor-csapat jelentősen erősített a nyáron, így akár örömtelinek is mondhatjuk, hogy fura módon a történelem ismétli önmagát, hiszen megint egymás után játszunk a dunaújvárosiakkal mérkőzéseket a bajnokságban, és igen, a Magyar Kupában is. Ám most már kijelenthető, hogy reméljük, a mai NB1-es siker után a kupában is tovább tudunk majd lépni Tomanóczy Tibor gárdája ellen!

Arra a kupapárharcra október 21-én (itthon 17 órakor kezdünk) és okóber 26-án (a visszavágó lesz idegenben) számíthatunk, ám maradjunk egyelőre a most szombati bajnoki összecsapásnál.

MECCS

Az első szett lett a legsimább, bár ez nyilván relatív, ám kiváló rajtot jelentett a srácoknak, hiszen voltaképp a kaposvári jó játékot folytatták. Magyarán látszott, nem egy kiugrott eredmény volt az.

A második szett is hazai vezetés mellett zajlott, ám a közepe táján nagyon összakapta magát a vendégegyüttes, így igen szorosan alakult egy darabig. Aztán jöttek a kiváló nyitásaink, amelyeket sokszor épphogy túléltek a dunaújvárosi fogadók, illetve változatos, kreatív befejezéseket választottak a DEAC játékosai, így ismét megnyugtatóvá vált a fórunk, s végül ezt a szettet is behúztuk.

A harmadik játékban villámrajtot vett a DEAC, és 11-2-nél felsejlett egy gyors lefolyású végkifejlet is. Ám az időközben megbontott csapat néha hibákat követett el, illetve előfordult az is, hogy nem értették meg egymást a fiúk (elengedje a társnak vagy üsse meg a labdát, mozduljon vagy sem az ellenfél ütésére, stb.), így a szívósan, lelkesen küzdő Dunaferr felzárkózott, és már a nyakában lihegett a mieinknek. Ekkor rendezte a sorokat Fodor Antal edző, illetve a rutinos játékosaink rendre higgadt megoldásokat választva - sőt, jónéhány parádés pontot is szerezve - lezárták a szettet, s egyúttal a mérkőzést is.

Feltűnő volt, hogy amikor egyben volt csapatunk, nagyon szép labdameneteket produkált a DEAC, ami nemcsak eredményes volt, de rendkívül látványos is.

Nem hiába jött ki a korábbi szezonhoz képest sokkal több néző, s tapsolta végig a szombati derbit, hiszen ettől a DEAC-tól még reményeink jó pár remek, élvezetes meccset várhatunk a szezonban.

A következő időszak sűrű lesz nekünk, hiszen a fentebb már említett kupameccsek mellett legelőször október 19-én Szolnokon játszunk bajnokit, majd október 27-én fogadjuk  Kecskemétet (közben pedig 21-én és 26-án a két MK-mérkőzés a Dunaferr ellen).

Szép volt, srácok, hajrá a továbbiakban is!

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Papp Attila

A lány röpisek vasárnap fogadják 15.00 órától a Szegedet, ám a csajok is szurkoltak a fiúknak szombaton :)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-10-13 22:04:51

további cikkek a témában