Az izgalmas szó nem elég kifejező a női röpisek meccseire

Frissítés: 2018-10-08 12:42:33

A DEAC női röplabda-csapata pénteken és szombaton két hihetetlenül szoros meccset játszott. A kupában nyert a visszavágón, de éppen csak kiesett, a bajnokságban pedig vereséget szenvedett. Ám a lányok jó úton járnak, edzőjük büszke lehet rájuk, hibáik ellenére is.

Női röplabda Magyar Kupa selejtező, visszavágó
2018. okt. 5. Budapest

Közgáz SC - DEAC 2-3 (-24, -23, 19, 21, -6)
STAT ITT

Összesítésben 5-3 a szettek aránya a Közgáz javára, így ők jutottak tovább.

KUSZKÓ ZSOLT:
- Nagyon nagy élmény volt számomra a mérkőzés. Sajnos a budapesti dugó miatt késve érkeztünk, így arra számítottam, hogy az első szett lesz a bemelegítés, de a lányok erre rácáfoltak, mert olyan erővel voltunk a pályán végig, hogy mi irányítottunk, és ugyan elég szorosan nyertük meg az első két szettet, de ez az a játékenergia, amit várok. Azután a harmadik szettben sajnos Gömöri Lídia megsérült egy ütés utáni leérkezésből, nagyon csúnya lett a bokája. Sajnos a következö két szettet nem is sikerült hozni. Az utolsó szettre viszon elég nagy pontot tettünk a meccs végére. Este 11-re kiderült, hogy szerencsére Lídia lába nem tört és nem is szakadt. Nagyon aranyosak, kedvesek voltak a megyeri kórház sürgőssegi ügyeletén a személyzet tagjai, köszönjük szépen! Továbbá köszönjük a szurkolók támogatását is, akik kijöttek a mérkőzésre.Női röplabda NB2 2. forduló
2018. okt. 6. Budapest

Kispest SE - DEAC 3-0 19, 29, 25)
STAT ITT

KUSZKÓ ZSOLT:
- Nagyon dekoncentráltak voltunk, nehezen tudtuk felvenni a fordulatot, ez rendre már a szettek második felére történt meg, amikor már nagyon nehéz dolgunk volt, mert futnunk kellett az eredmény után, ettől függetlenül ezek a végjátékok amiket ki tudnék emelni. A nagyon szoros két szett mutatja ezeket (31-29, és 27-25). Sajnálom, hogy ott maradt a 3 pont, mert azt gondolom, egy verhető csapattól kaptunk ki, de új hét, új mérkőzés, dolgozunk tovább. Hajrá DEAC!

A DEAC bírta az utazás, az idegenbeli meccsek terhét nem egészen 1 napon belül (pénteken 18 órakor és szombaton 13 órakor volt a két találkozó). 

A kupameccs pompásan alakult, hiszen a ahzai 0-3 után idegenben már 2-0-ra vezettek a mieink. Ha még egy szettet behúznak, számolgathattuk volna a szettek pontszámait, hogy az döntsön a továbbjutás kérdésében. Ám jött a sérülés és a kis hullámvölgy, így í bravúr elmaradt, a siker azonban (köszönhetően a döntő játszma megnyerésének) nem!

A másnapi bajnokin gyengébben ment a játék magunkhoz képest, ám ez is előremutatott, s a jövőben, esetleg pihentebben jöhetnek az újabb sikerek is majd, ahogy az első fordulóban a miskolciak ellen!

Gömöri Lídiának pedig mielőbbi gyógyulást kívánunk!

OKTÓBER 14-én 15.00 órától a DESOK-ban a Szegedi RSE lesz a bajnoki ellenfelünk legközelebb!

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Papp Attila (itthoni meccsekről, archív)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-10-08 11:40:58

további cikkek a témában