Feladónk és a csapat sem adta fel

2018-02-05 14:41:52

A feladónk a második szettben megsérült, ám így is hősiesen végigjátszotta a székesfehérváriak elleni mérkőzést vasárnap, Debrecenben. A férfi röpisek az élvonalban először győzhettek volna - közel is álltak hozzá, szettet is nyertek -, de egy hajszállal lemaradtak róla. A hétvégi meccs azonban arra mutat, hogy teljes kerettel lesz sansza a mieinknek a bajnokság folytatásában.

Férfi röplabda NB1
2018. feb. 4. DESOK

Debreceni EAC – Székesfehérvári MÁV Előre SC 1:3 (-17, -21, 23, -16)

Debrecen: Nagy A. 4, Pallós 1, Remete 5, Kiss I. 1, Ötvös 13, Szikszai 7. Csere: Mészáros (liberó), Kusnyér 10, Kiss D., Chun-ju 1, Barna B. Vezetőedző: Fodor Antal.

Székesfehérvár: Damsits 7, Náhol 4, Balogh P. 5, Kiss M. 16, Németh Zs. 20, Neukum 12. Csere: Nagy Á, Takács (liberók), Sziládi, Batári. Vezetőedző: Németh Ödön.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 5:8, 11:16, 13:21. II. játszma: 6:8, 13:16, 17:21. III. játszma: 8:4, 16:12, 21:16. IV. játszma: 5:8, 11:16, 14:21.

FODOR ANTAL:
-Ezen a meccsen kimondottan volt sanszunk a sikerre. Még így is, hogy Magyar Tamás nem játszott - vele szerintem megvan a győzelem. Ám ebben a felállásban is közel álltunk hozzá, de a lehetőség kicsit túlpörgette a fiúkat. Nagyon akartak a srácok, ez tény, de éppen ezért amikor lehetőség nyílt előttünk a még szorosabb állásra vagy a fordításra, akkor adódtak olyan hibák, amelyeket a görcsös akarás számlájára írok. Mindenesetre lesz keresnivalónk a következő meccseken, ebben biztos vagyok most már.

A találkozón a DEAC az első szettben több esetben is a legrosszabb pillanatokban hibázott. Sokat ért volna, ha a nemrég visszatérő Magyar Tamás is a pályán van, de rutinos ütőnk erre a meccsre eltávot kapott, fontos ügyei miatt. Nélküle is jól pörögtek azonban a mieink - talán túlságosan is néha.

A második szettben bennük maradt - trénerünk szerint legalábbis - az a kudarcélmény, hogy az elsőt kiengedték a kezükből. Ráadásként egy rossz mozdulatnál első számú feladónk, Pallós Gergő (a fenti képen 11-essel fehérben) combjában megszakadt néhány izomrost, ami tovább sújtott minket. Gergő azonban vállalta a játékot ezután is (egy kis ápolás után), de a mozgása már nem volt 100%-os innentől kezdve. Érdekes, hogy ezzel együtt is tartotta magát a DEAC, sőt, a harmadik szettet meg is nyerte. Trénerünk szerint, bár a számok nem azt mutatják, egészen simán a miénk volt ez a játék.

A folytatásban azonban rosszul kezdtük a negyedik szettet (ami kellett volna a mindent eldöntő ötödik eléréséhez). Ráadásul a kapott pontok nagy részét eleinte mi adtuk oda az ellenfélnek - túl könnyen benyelt adogatásokkal például. Ezután kapaszkodtunk becsülettel, de a kezdeti 5-6 pontos hátrány "megfeküdte a gyomrunkat".

Mindent egybevéve a csapat sérült feladóval, a támadásban papíron legerősebbnek számító emberünk nélkül is győzhetett volna, ha fejben jobban ott van egyes fontos pillanatokban.

Következik azonban a Pécs elleni idegenbeli meccs február 10-én, szombaton (a pécsiek kérésére előrehozták a vasárnapi derbit), 16.00 órától. Nagyon bízunk Pallós sérülésének javulásában (állítólag nem kell beavatkozni, elég lesz kezelésekre járnia, bár az ilyen "enyhébb" izomsérülésekkel érdemes csínján bánni, alattomosak is tudnak lenni), és Magyar ismételt játékra jelentkezésében! Meg abban, hogy a DEAC-os fiúk csapatként átlépik a saját árnyékukat!

Hajrá, srácok!

Fotó: Papp Attila
Duma: Koppányi Szabolcs


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-02-05 14:41:52

további cikkek a témában