Túl jó volt a Szolnok most a számunkra

2018-01-29 10:13:52

Előzetesen reménykedhettünk egy esetleges bravúrban - ami akár egy-két szett ellopásában is megmutatkozhatott volna - a Szolnok otthonában. Októberben, Debrecenben ugyanis pokolian szoros mérkőzésen szenvedtünk vereséget csupán. Ám végül annyira egyben voltak a hazaiak, a mieink pedig foghíjasan, és magunkhoz képest is kicsit gyengébben röpiztek, így vereség lett a vége. Csapatunk nehezen viselte azt, hogy rosszul kezdtünk, s ezután - ahogy Remete László fogalmazott - szertefoszlott az a képzet, hogy itt is egy szoros, akár még az őszinél is bravúrosabb meccset játszhatunk.

Férfi röplabda NB1
2018. jan. 28. Szolnok

Szolnoki Röplabda Akadémia – Debreceni EAC 3:0 (13, 14, 13)

Szolnok, 50 néző. V.: Suba, Jámbor.

Szolnok: Guzmics 2, Gönczi 14, Varga 3, Zsalakovics 12, Tamasi 12, Kholman 9. Csere: Szabó P. (liberó), Tóth 7. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.

Debrecen: Nagy A., Pallós, Magyar 9, Kiss I., Ötvös 6, Chiu 2. Csere: Remete, Kusnyér, Mészáros (liberó), Kiss D., Szikszai. Vezetőedző: Fodor Antal.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:3, 16:6, 21:11. II. játszma: 8:2, 16:10, 21:12. III. játszma: 8:3, 16:10, 21:12.

GULYÁS FERENC: Érvényesült a papírforma. A csapatunk komolyan vette a mérkőzést, végig lelkesen, stabilan játszottunk. Erősebbek voltunk, és ezt igazoltuk is a pályán. Öt ember hiányzott a keretünkből, mert a középiskolás diákolimpiai döntőn szerepeltek ezen a hétvégén.

FODOR ANTAL: Nagyon jó Szolnokkal kerültünk szembe, és a vártnál kicsit gyengébben szerepeltünk. Ezúttal nem volt olyan játékelem, amiben az átlagnál jobban teljesítettünk volna. Ma nem volt esélyünk, de dolgozunk tovább, és várjuk a következő ellenfelet.

A DEAC-ban a visszatérő Magyar Tamás szállította a pontok jó részét, s azt a rutint, ami a jó teljesítményhez több embertől is kellett volna, ám az első siker megszerzésére még legalább most vasárnapig várni kell, amikor is (FEBR. 4. 17.30, DESOK) a székesfehérvári MÁV Előre gárdája jön Debrecenbe. Ők hasonló játékerőt képviselnek, mint a Szolnok, vagyis az sem lesz éppen sétagalopp a számunkra - ám legalább nem egy a bajnoki dobogóra aspiráló gárdával csapunk össze: tehát bízunk a mieinkben, hogy a tavasz közeledtével fokozatosan javul a produkciója a srácoknak.

Hajrá, DEAC!

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: archív (Papp Attilától, a hazai DEAC - Szolnok meccsen készült)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-01-29 10:13:52

további cikkek a témában