Edzőnk szerint a jövő a miénk

2018-01-28 22:38:24

A debreceni derbin idegenben, de városon belül játszott a DEAC női röpicsapata a bajnokságban jelenleg ezüstérmes pozícióban lévő Eötvös DSE ellen. A mieink több látványos labdamenettel és lelkes játékkal rukkoltak elő, ám még mindig vannak kiküszöbölendő hibáink, emellett a rivális kiváló, rutinos játékosai ellen nehéz volt jól teljesíteni. Ezzel együtt nem vallott szégyent a DEAC gárdája, erre lehet építeni.

Női röplabda NB2
2018. jan. 27. Debrecen, Beregszászi gimnázium

DSZC-Eötvös DSE - DEAC 3-0 (25:12, 25:13, 25:17)

DEAC: Bancsi Judit, Papp Lotti, Gégeny Flóra, Vincze Csilla, Szabó Csenge, Stercel Otilia Csiki Boglárka, Borók Orsolya, Hajdú Anna, Bardócz Brigitta liberó.

SZOMBATHY ANDRÁS (Eötvös):
- Örülünk a győzelemnek. Körülbelül ez az erőviszony a két csapat között, úgy gondolom. Fegyelmezettek voltak a játékosaim.

KUSZKÓ ZSOLT (DEAC):
- Nagyon vártuk a szombati mérkőzést, ezért nagyon kapkodva kezdtünk, s mire sikerült belekerülni a megszokott ritmusba, már vége lett az első szettnek. Az egész mérkőzésen sok volt az olyan hiba, ami elkerülhető lett volna, és igazából nem bírtunk a túloldalon játszó Vojth Ildivel. Voltak nagyon szép mentéseink, feladásaink, ütéseink, nyitásaink, nyitásfogadásaink, ezért dicséret illeti a lányokat. Lehet túl pozitívan látom a dolgokat, de túlzás nélkül kijelenthetem a jövő nálunk van. Köszönjük a szurkolóknak a biztatást!Hajrá, DEAC!

A mérkőzésen - ahogy edzőnk is megjegyezte - a második szettben vette fel igazán a ritmust a DEAC, ám akkor olyan labdameneteket produkált, amelyek során volt, hogy 7-8-szor is átkerült a labda egyik oldalról a másikra. S ami fontos, hogy pár ilyen hosszú menetet a DEAC-osok hoztak végül.

Nagy mentéseink tapsra ragadtatták a nézőket, ahogyan néhány cseles, nem várt háló közeli megoldása is a lányoknak. A nyitásfogadásokban most nem volt annyi hiba, mint sajnos olykor előfordul a mieinknél, bár egy-két alkalommal kívülről úgy tűnt, hogy picivel több lábmunkával jobb testhelyzetben ért volna oda a fogadó a nyitásra.

Összességében azonban élvezetes mérkőzést vívott az NB2 Keleti csoportjának utolsó helyezettje a második pályáján. Az Eötvösnek hosszabb jó szakaszai voltak, mint a mi lányainknak. Emellett stabilitást adott a hazaiaknak (a pályán vagy a kispadon ülve is) a jó pár percen át bevetett egykori hetvenötszörös magyar válogatott, Olaszországban is egy évtizeden át légióskodó klasszis, a 43 esztendősen is kiváló Vojth Ildikó is.

A DEAC azonban minden szettben a lefújásig küzdött, minden egyes újabb pontért.

Hajrá, DEAC!

KÉPGALÉRIA IDE kattintva érhető el.

Fotó, duma: Koppányi Szabolcs


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-01-28 22:38:24

további cikkek a témában