Ennél szorosabb 3-0-t nehéz elképzelni

2018-01-06 23:28:36

A DEAC-os lányok majdnem elkapták idegenben az esélyesebb békésieket, akik mindhárom szettben pár ponttal tudtak csak fölülkerekedni a mieinken. Vagyis akár fordítva is elsülhetett volna ez a mai derbi. Trénerünk, Kuszkó Zsolt előzetesen a szettnyerésben bízott, illetve sikernek könyvelte volna el azt is, ám ez nem jött össze. Igaz, ha azt vesszük, akár magát a mérkőzést is behúzhatták volna a mieink egy kicsivel több szerencsével és/vagy picivel nagyobb koncentrációval. Ám a dicséret jár így is, hiszen ez remek munka volt!

Női röplabda NB2
2018. jan. 6. Békéscsaba

Békéscsaba - DEAC 3-0 (23, 20, 22)
DEAC: Borók Orsolya, Csíki Boglárka, Gégény Flóra Enikő, Papp Lotti, Péteri Vanda, Szabó Csenge , Vincze Csilla. Liberó: Bardócz Brigitta.

CSAPATNYILATKOZAT (többen adták össze):
- Aloha! Fantasztikus meccsen vagyunk túl, mert bár 3:0-át játszottunk (vagyis a Békéscsaba otthon tartotta a pontokat - a szerk.) nagyon szoros volt, köszönhetően annak, hogy a meccs előtt a buszon egy közös taktikai megbeszélést tartottunk arról, hogy ki mikor, melyik poszton játsszon. Nehéz kiemelni egy embert, aki jól játszott, mert mindenki erőn felül teljesített. Az első szettben Bogi bravúrosan nyitott és támadott, Lottinak sikerült többször pontot szerezni feladóként. A második szettben Csilla blokkjai emelték a pontszámunkat, emellett Orsi 5 sorozatos nyitásán nem tudott fogást találni az ellenfél. A harmadik szettben sikerült elhúznunk az ellenféltől 9:3-ra, Vanda nyitásaival. Csenge ellentmondást nem tűrve bombázta a labdát a másik térfélre. Flóra 3 szetten át tartó biztos nyitónk és óriási segítsége volt a feladónak. Brigi pedig fantasztikus mezőnymunkával segítette a csapatot az előrébb jutáshoz az egész meccsen keresztül. Összegezve: végre csapatként teljesítettünk egy képzettebb és összeszokottabb ellenfél ellen!

Lányaink a vizsgaidőszak közepén, erősen leterhelve vágtak bele a januárba, s a hónap fontos meccseibe. Legközelebb Miskolcon, majd itthon a Fatum Nyíregyháza ellen játszanak, amit a városi rangadó követ idegenben, de ugye szintén Debrecenben az Eötvös ellen majd... De ennyire ne szaladjunk előre!

Az biztos, ha a mai meccsből indulnak ki a hölgyek, nemcsak szetteket fognak nyerni, de elkaphatnak több csapatot a jövőben.

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Borók Orsi vágta ki a meccsvideóból 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-01-06 23:28:36

további cikkek a témában