Jó hangulatban utazhatunk Kaposvárra

Frissítés: 2020-02-07 11:38:53

A Debreceni Egyetem férfi röplabdázói a FINO Kaposvár otthonában okozhatnak újabb meglepetést, a találkozó szombaton 17 órakor kezdődik. Fodor Antal tanítványai eddig minden várakozást felülmúló teljesítményt nyújtanak az Extraligában, az előző körben a MAFC csapatát fektették két vállra drámai küzdelemben. Nagy Attila elmondta, a somogyi megyeszékhelyen is igyekeznek a lehető legtöbbet kihozni a találkozóból.

A negyedik helyen álló DEAC négy meccset követően két győzelemmel és két vereséggel rendelkezik a bajnokság felsőházában. A Kaposvár ugyanilyen mutatókkal várhatja a hétvégi ütközetet. Az alapszakaszban is megtapasztalhattuk, hogy komoly erőt képvisel a Somogy megyei alakulat, hiszen hazai pályán és a DESOK-ban is diadalmaskodott Bagics Balázsék ellen.

"A kaposváriak az előző fordulóban a Kazincbarcika otthonában diadalmaskodtak, ebből is kiderül, hogy nehéz mérkőzés előtt állunk. Ettől függetlenül a szokásos módon készülünk erre a bajnokira, szeretnénk a lehető legtöbbet kihozni a meccsből. Nem úgy futunk neki a találkozónak, hogy nincs esélyünk a győzelemre. Az utóbbi években többször is megnehezítettük a Kaposvár dolgát, ez is bizakodásra adhat okot" - nyitotta a beszélgetést Nagy Attila. "Riválisunk egyik legnagyobb erőssége, hogy a keret gerince már évek óta együtt játszik. A Kaposvár régóta fontos tényezője a bajnokságnak. A jó szervák elengedhetetlenek lesznek a hétvégén, emellett a nyitásfogadásokra is készülünk" - nyilatkozta a 23 éves játékosunk.

A srácok önbizalmával biztosan nem lesz gond, hiszen a múlt héten a MAFC ellen ismét fergeteges sikerrel örvendeztették meg a drukkereket. Nagy Attila elmondta, óriási ünneplést nem csaptak a szép eredmény után, ugyanis a következő feladatokra koncentrálnak.

"Jó csapatot tudtunk nagy küzdelemben felülmúlni. Szerencsére sok lehetőséget kaptam Tóni bácsitól a bizonyításra. Korábban center voltam, azonban szeptember óta liberóként játszom, ahol úgy érzem, hogy megtaláltam a helyem. Úgy gondolom, az új posztom jobban illik a személyiségemhez. Tisztában vagyok vele, hogy sokat kell még fejlődnöm, ám az előző mérkőzésen is hasznos tapasztalatokkal gazdagodtam" - mutatott rá Nagy.

Együttesünk már azzal nagy tettet hajtott végre, hogy bejutott a legjobb 6 csapat közé, de Fodor Antal tanítványai nem dőltek hátra. Az Extraligában a Kecskemét és a MAFC legyőzésével bizonyítottuk, hogy helyünk van a mezőnyben.

"Többen azt gondolták, hogy nem tudunk meccset nyerni az Extraligában. Jelenleg a negyedik helyen állunk a tabellán, ami felemelő érzés. Komoly felelősség ebben az együttesben szerepelni. Néhány éven belül komoly fejlődésen mentünk keresztül, amihez nagy energiákat mozgósítottunk, de abszolút megérte" - zárta mondandóját a liberónk.

NB I Extraliga
FINO Kaposvár-DEAC
2020. 02. 08. (szombat) 17:00, Kaposvár Aréna


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2020-02-06 15:41:00

további cikkek a témában
Responsive image
Legyőztük a sereghajtót

Biró Ádám * 2019-12-09 11:33:00

Responsive image
Biztató rajt az UP röpiseknél

Biró Ádám * 2018-10-03 21:39:50