Megismételnénk az őszi végeredményt

2020-02-01 13:39:00

A Debreceni Egyetem női röplabdázói a Hercules SE otthonában vendégeskednek, a találkozó vasárnap 17 órakor kezdődik. Jó emlékeink vannak az ellenlábasról, mivel novemberben hazai környezetben 3:0-ra győztük le Kovács István tanítványait. Gosztola Réka a hiányzóink ellenére is bizakodva várja a hétvégi összecsapást.

A DEAC a hatodik helyen áll a táblázaton, Kuszkó Zsolt alakulata öt alkalommal diadalmaskodott a bajnokságban, emellett nyolcszor maradt alul. A Hercules SE a nyolcadik pozíciót birtokolja, a fővárosiak mérlege három győzelem és tíz vereség.

"Az ősszel már két vállra fektettük a vetélytársunkat, bízunk benne, hogy ez összejön vasárnap is" - kezdte a beszélgetést Gosztola Réka. "A 3:0-s végeredmény kicsit talán csalóka, hiszen az első szettben 23 pontot is szerzett a Hercules, ám a folytatásban mi domináltunk. A fővárosba sem utazunk teljes kerettel, Tóth Kittire és Litvai Kírára biztosan nem számíthatunk, de rajtuk kívül is lehetnek hiányzóink. Ettől függetlenül optimista vagyok, hiszen egyre jobban összeáll a csapat, mindenki biztatja a másikat, ami a következő meccseken is fontos lehet" - mutatott rá 20 éves játékosunk.

Együttesünk az előző három fordulóban ötszettes meccset játszott. A Nyíregyháza és a BVSC ellen nem volt szerencsénk az utolsó felvonásban, ám a DVTK-val vívott találkozó végén mi örülhettünk.

"Az ilyen hosszú mérkőzések elsősorban mentálisan megterhelőek. Elég bő a keretünk, így aki fáradtnak érzi magát, tudjuk pihentetni. Nagyon sajnáljuk a Nyíregyháza elleni vereséget, hiszen kétszettes előnyről veszítettünk. Nagy tettnek tartom, hogy a BVSC-t idegenben ennyire megszorítottuk. A DVTK legyőzése jót tett az önbizalmunknak, reményeink szerint a sikernek köszönhetően felfelé ívelő pályára kerülünk" - fogalmazott Gosztola Réka, aki hozzátette, a diósgyőriek ellen magabiztosabb diadalra készültek.

NB II Női Bajnokság Kelet B-csoport
Hercules SE-DEAC
2020. 02. 02. (vasárnap) 17:00, Szent Benedek Gimnázium

 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2020-02-01 13:39:00

további cikkek a témában