Ezúttal mi örülhettünk az ötszettes meccs végén

2020-01-26 21:08:00

A Debreceni Egyetem női röplabdázói zsinórban harmadik alkalommal játszottak végletekig kiélezett meccset a bajnokságban. Kuszkó Zsolt alakulata a Diósgyőrt fogadta a DESOK-ban, és játékosaink 3:2-re győzték le a miskolciakat. A DEAC a hatodik helyen áll a táblázaton.

Női röplabdacsapatunk az előző hetekben éremesélyes egyletekkel viaskodott, ám vasárnap egy fokkal talán könnyebb meccs várt a lányokra, hiszen a DVTK vendégeskedett a csarnokunkban. A miskolciakat november közepén 3:0-ra múltuk felül idegenben. Ettől függetlenül nem vehettük félvállról a hétvégi összecsapást, hiszen a DEAC több játékosát is nélkülözte, emellett az sem elhanyagolható tény, hogy vetélytársunk zsinórban háromszor győztesen hagyta el a pályát.

A diósgyőriek a DESOK-ban sem kezdtek megszeppenve, az első szettet ennek köszönhetően be is húzták. A második felvonásban sikerült egyenlítenünk, bár a vendégek ekkor sem adták olcsón a bőrüket. A harmadik játszmában nagyon kinyílt az olló a két csapat között, végül ezt a periódust 25:14-re nyertük. A negyedik játszmában szintén nagy küzdelmet láthattak a drukkerek, a miskolciaknak összejött az egalizálás, így jöhetett a mindent eldöntő játékrész. Az ötödik szett kulcsmomentumaiból a DEAC játékosai jöttek ki jól, így először diadalmaskodtunk ebben az évben.

"Simább mérkőzésre számítottunk, sajnos elég nyögvenyelős volt a játékunk. Nem lett volna kellemes, ha újabb ötszettes meccset veszítünk el. Kicsit izgultunk az ötödik játszma előtt, de szerencsére többen is jó teljesítményt nyújtottak, így a végén mi örülhettünk. Bízom benne, hogy a következő találkozón már gördülékenyebben tudunk röplabdázni" - nyilatkozta Hajdu Anna.

A DEAC jövő vasárnap a Hercules SE otthonában vendégeskedik.

NB II Női Bajnokság Kelet B-csoport
DEAC-DVTK 3:2 (21:25, 25:23, 25:14, 25:17, 16:14)

Fotók: Papp Attila


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2020-01-26 21:08:00

további cikkek a témában