A címvédő következik

2020-01-24 13:59:00

A Debreceni Egyetem férfi röplabdázói a Kazincbarcika otthonában vívják a következő mérkőzésüket az Extraligában, a találkozó vasárnap 18 órakor kezdődik. A Vegyész ellen sem lesz könnyű dolgunk, hiszen ellenfelünk 2018-ban és 2019-ben is bajnoki címet ünnepelhetett.

Férfi röpiseink harmadik mérkőzésükre készülnek a bajnokság felsőházában. Az Extraliga-szereplésünket a Pénzügyőr otthonában nyitottuk, ezt a meccset a fővárosiak 3:0-ra nyerték meg. Ezt követően a Kecskemétet fogadtuk a DESOK-ban a múlt héten, és Fodor Antal legénysége parádés játékkal 3:1-re múlta felül az esélyesebbnek tartott kecskemétieket. A hétvégén sem a DEAC-nak áll a zászló, mivel a Kazincbarcika vár Bagics Balázsékra. Riválisunk eddig ötször nyerte meg a magyar bajnokságot, a barcikaiak 2018-ban és 2019-ben is megkaparintották az aranyérmet. Marek Kardos tanítványai az előző kanyarban szoros küzdelemben maradtak alul a Pénzügyőrrel szemben, így jelenleg két sikerüknek és egy vereségüknek hála a második helyen állnak a táblázaton. A vasárnapi meccs egyik érdekességét az adja, hogy egykori játékosunk, Budai Balázs már a Vegyészt erősíti.

"Tisztes helytállás a célunk, bár nem lesz teljes a csapatunk, ennek ellenére szeretnénk megnehezíteni az ellenfelünk dolgát, és egy jó meccset játszani. Sokat elmond a Kazincbarcika erejéről, hogy az előző idényben megszerezte a bajnoki címet. A barcikaiak legutóbb a Pénzügyőrtől szenvedtek vereséget, ettől függetlenül nehéz dolgunk lesz. Budai Balázzsal a távozása után is tartjuk a kapcsolatot, sokat szoktunk vele beszélgetni, de a meccs nem volt téma közöttünk" - kezdte a beszélgetést Fazekas Balázs, aki kitért a kecskemétiek legyőzésére is. "Amit a találkozó előtt elterveztünk, azt teljes mértékben meg tudtuk valósítani. Szerencsére a döntő momentumokból is általában mi jöttünk ki jól. Nagy önbizalmat meríthetünk a győzelemből, motiváltak vagyunk, de azzal tisztában vagyunk, hogy a folytatásban is komolyan és nagy odafigyeléssel kell készülnünk a következő feladatokra" - hangsúlyozta Fazekas.

NB I Extraliga
VRCK Volleyball KFT.-DEAC
2020. 01. 26. (vasárnap) 18:00, Don Bosco Sportközpont


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2020-01-24 13:59:00

további cikkek a témában
Responsive image
Remek hangulatú meccset játszottunk

Biró Ádám * 2019-11-11 14:11:00

Responsive image
Sorsdöntő meccsen diadalmaskodtunk

Biró Ádám * 2019-12-15 19:38:00