Gyönyörű győzelmet arattunk

Frissítés: 2020-01-19 20:44:47

A Debreceni Egyetem férfi röplabdázói a Kecskemétet fogadták az Extraligában. A meccs esélyeseinek a vendégek számítottak, ennek ellenére Fodor Antal legénysége nem foglalkozott a papírformával, és 3:1-re diadalmaskodott. A DEAC két meccset követően a negyedik helyen áll a táblázaton.

Férfi röplabdacsapatunk a Kecskemét ellen lejátszotta első hazai mérkőzését az Extraligában. Riválisunk a Magyar Kupától elbúcsúztatta alakulatunkat, ám ezúttal sikerült a visszavágás Bagics Balázséknak.

A "hírös városiak" két pontjával indult a vasárnapi találkozó, a DEAC először 4:3-nál vezetett. Az első szettben 10:7 után zsinórban öt pontot termeltek a vendégek, Fodor Antal időkéréssel próbálta megtörni a vetélytársunk lendületét. A hajrá szoros küzdelmet hozott, a végjátékban nem remegett meg a kezünk a döntő momentumokban, így az első játékrészt megnyertük. A második periódusban is kiegyenlített küzdelmet láthatott a publikum, amit alátámaszt, hogy a legnagyobb differencia három egység volt a két egylet között. A végjátékban ezúttal is a mi akaratunk érvényesült (25:22), így nagyon közel kerültünk a bravúrhoz.

Hátránya ellenére nem adta fel a küzdelmet a Kecskemét, amely a harmadik felvonásban szépíteni tudott. A negyedik játszmában 4:4-es eredményt követően kicsit meglógtunk a riválisunktól (8:4), 11:6-nál pedig magához hívta tanítványait Dávid Zoltán. A kecskeméti mester kéréseit nem tudták megvalósítani a vendégek, 19:11-nél már karnyújtásnyira voltunk a fényes sikertől. A folytatásban nem jött gyökeres fordulat a találkozón, a DEAC 3:1-es győzelemmel örvendeztette meg a szurkolókat.

Csapatunkban a sérülésből visszatérő Bagics Balázs húsz pontot termelt, Fazekas tizenhat, míg Hubicska tizenöt egységgel vette ki a részét a diadalból. Tóth Andrásék a következő fordulóban a Kazincbarcika otthonában vizitálnak.

"Nagyon örülünk ennek a győzelemnek. A meccs előtt azt beszéltük, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy megnehezítsük a Kecskemét dolgát. A nyitásaink jobbak voltak, emellett a támadásbefejezéseink is ültek. A csapat összes tagja nagyon akarta ezt a sikert, ehhez pedig jó egyéni teljesítmények párosultak. Az eredmény pozitív visszajelzés, hogy jó úton járunk. Ma ünneplünk, de holnap már edzeni fogunk, és készülünk a Kazincbarcika elleni összecsapásra" - nyilatkozta Hubicska Patrik, aki hozzátette, hogy a diadalt Fodor Antalnak ajánlották, hiszen vezetőedzőnknek nemrég volt a névnapja.

NB I Extraliga
DEAC-Kecskeméti RC 3:1 (25:23, 25:22, 20:25, 25:18)

Fotók: Papp Attila


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2020-01-19 20:33:00

további cikkek a témában
Responsive image
Edzőnk szerint a jövő a miénk

Biró Ádám * 2018-01-28 22:38:24

Responsive image
A harmadik szettre építhetünk

Biró Ádám * 2020-01-05 12:19:00

Responsive image
Szoros küzdelemben maradtunk alul

Biró Ádám * 2019-12-01 13:00:00