Most a bajnokságban találkozunk a Kecskeméttel

2020-01-17 12:22:00

Férfi röplabdázóinkra a kecskemétiek várnak az Extraligában, a "hírös városiakkal" vasárnap 16 órától csapunk össze a DESOK-ban. Ugyan ellenfelünk az alapszakaszban másik csoportban szerepelt, de a Magyar Kupában már megtapasztalhattuk, hogy milyen játékerőt képvisel. A sorozat negyeddöntőjében Dávid Zoltán legénysége kettős győzelemmel búcsúztatta a DEAC-ot.

Fodor Antal együttese az előző héten kezdte meg a szereplését a felsőházban, Tóth Andrásék a Pénzügyőr otthonában vendégeskedtek. A bajnoki címről álmodozó fővárosiak 3:0-ra diadalmaskodtak. Javítani a Kecskemét ellen lehet hazai környezetben, bár következő ellenfelünket sem szabad leírni.

"Bízom benne, hogy nagyon szoros meccset tudunk játszani. Az esélyesség terhe ezúttal sem a mi vállunkat nyomja, de helyt szeretnénk állni a DESOK-ban. Reményeim szerint egy-két szettet is meg tudunk nyerni a hétvégén, bár még mindig sokan bajlódnak sérüléssel a csapatban. Sok múlik azon, hogy Bagics Balázs tudja-e vállalni a játékot. Ismerjük a vetélytársunkat, tisztában vagyunk azzal, hogy mire kell készülnünk. A Magyar Kupában szoros meccseket vívtunk a kecskemétiekkel" - nyilatkozta Ádám András.

Rutinos játékosunk is beszélt a sérülésekről, és Ádám sem teljesen egészséges, a derekát fájlalja. Elmondta, különböző kezeléseken vett részt, bár még nincs 100 százalékos állapotban, ennek ellenére pályára szeretne lépni.

A DEAC már azzal komoly tettet hajtott végre, hogy bejutott az Extraligába, de csapatunk egyik mérkőzésen sem feltett kézzel fut ki a játéktérre.

"A Pénzügyőr elleni meccsen az első szett ráment arra, hogy alkalmazkodjunk a körülményekhez. A második játszmában húsz pontot szereztünk, ami komoly eredménynek számít. A harmadik játékrészben vezettünk is, de nem tudtuk szépíteni. Nagyon erős együttesek szerepelnek az Extraligában, mindegyik vetélytársunk legalább két külföldit foglalkoztat. Abban biztos vagyok, hogy hasznos tapasztalatokkal gazdagodunk a következő összecsapásainkon" - mutatott rá Ádám András.

NB I Extraliga
DEAC-Kecskeméti RC
2020. 01. 19. (vasárnap) 16:00, DESOK

 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2020-01-17 12:22:00

további cikkek a témában
Responsive image
Nem borult a papírforma

Biró Ádám * 2019-10-02 11:44:00

Responsive image
Mindenben javultunk, kivéve a nyitásokban

Biró Ádám * 2017-10-19 09:15:07

Responsive image
Éppen csak kicsúszott a kezünkből...

Biró Ádám * 2018-04-24 15:12:11