A harmadik szettre építhetünk

2020-01-05 12:19:00

A Debreceni Egyetem női röplabdázói a Kispest otthonában kezdték meg a 2020-as évet. Kuszkó Zsolt csapatára nem várt könnyű mérkőzés, hiszen a fővárosiak hazai pályán még nem találtak legyőzőre. A kispestiek sorozata a hétvégén sem szakadt meg, ellenfelünk 3:0-ra diadalmaskodott. A DEAC az utolsó játékrészben tudott méltó ellenfele lenni a házigazdának.

A DEAC női röplabdacsapata szombaton a Kispesttel csapott össze. Takács Gergely együttese október végén 3:1-es győzelmet aratott a DESOK-ban, de Tóth Kittiék bíztak abban, hogy sikerül a visszavágás. Sajnos a meccs nem úgy kezdődött, ahogy reméltük, hiszen vetélytársunk az első szettet 25:14-re nyerte meg. A második játékrészben sem láthatott sokkal szorosabb küzdelmet a publikum, a kispestiek tíz ponttal termeltek többet (25:15). A harmadik felvonásban ugyan sokáig mi vezettünk, de a végjátékban riválisunk fordítani tudott.

"Az első két játszmában a nyitásfogadásokkal meggyűlt a bajunk. A harmadik szett nagy részében dominálni tudtunk, de a hajrában fejben elfáradtunk. Ez a periódus is bizonyítja, ha minden klappol, egy élbolyba tartozó alakulat dolgát is képesek vagyunk megnehezíteni. Sajnos sérüléssel és betegséggel bajlódott néhány játékosunk, rájuk nem számíthattunk a hétvégén, így nem tudtam azon a poszton cserélni, ahol szükség lett volna. A január egyébként nehéz időszak a csapat életében, mivel a lányok a vizsgák miatt leterheltek" - nyilatkozta Kuszkó Zsolt vezetőedző.

A hatodik helyen álló együttesünk jövő vasárnap 14 órától a FATUM Nyíregyházát fogadja.

NB II Női Bajnokság Kelet B-csoport
Kispest SE-DEAC 3:0 (25:14, 25:15, 25:21)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2020-01-05 12:19:00

további cikkek a témában