Kispesten kezdjük a 2020-as évet

Frissítés: 2020-01-02 17:20:03

A Debreceni Egyetem női röplabdázói a jelenleg harmadik helyen álló kispestiekhez látogatnak szombaton, az összecsapás 13 órakor kezdődik. Ellenfelünk október végén 3:1-es győzelmet aratott a DESOK-ban, Tóth Kittiék abban bíznak, hogy vissza tudnak vágni az őszi vereségért. Kuszkó Zsolt alakulata a hatodik pozícióból várhatja a hétvégi meccset.

Női röplabdacsapatunk tagjai kilenc meccsükből négyet nyertek meg az idei szezonban, ötször pedig lógó orral hagyhatták el a játékteret. Az egyik vereséget pont a következő vetélytársunk, a Kispest mérte a DEAC-ra, a fővárosiak 3:1-re diadalmaskodtak október 27-én a csarnokunkban.

"Akkor a szezon elején jártunk, a csapatjátékunk még nem igazán működött. Ezúttal sem lesz könnyű dolgunk, hiszen riválisunk a bajnokság egyik legerősebb gárdája, jól védekezik, emellett a nyitásai is veszélyesek. Ettől függetlenül szeretnénk pontot szerezni szombaton. Nemrég bővült a keretünk egy szélsővel, aki korábban is a csapatot erősítette, vele nőttek a variációs lehetőségeink" - fogalmazott Tóth Kitti.

Alakulatunk legutóbb december közepén játszott tétmérkőzést. A lányok a szünet alatt kellő időt fordíthattak a pihenésre, ami fontos, hiszen a 2020-as esztendő első hónapja húzosnak ígérkezik.

"Mentálisan és fizikálisan is feltöltődtünk az elmúlt napok során. A január nagyon feszített lesz, minden hétvégén lesz meccsünk, méghozzá az élbolyba tartozó együttesek ellen. Amennyiben a négy összecsapás közül legalább kettőn elkerüljük a vereséget, valós esélyünk lehet arra, hogy a középmezőnybe zárjuk a bajnokságot. Nem tartom reálisnak a jelenlegi helyezésünket, bár nagyon kiegyenlített a mezőny, sok körbeverés történt már. Kettős érzésem van az idény eddigi része miatt, mivel vagy nagyon jó teljesítményt nyújtunk, vagy teljesen szétesünk. Utóbbit kellene valahogy kiiktatni a játékunkból" - zárta mondandóját Tóth Kitti.

NB II Női Bajnokság Kelet B-csoport
Kispest SE-DEAC
2020. 01. 04. (szombat) 13:00, Szent Benedek Gimnázium


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2020-01-02 17:11:00

további cikkek a témában