Jobb volt a bajnokesélyes

Frissítés: 2019-10-05 21:50:17

A Debreceni Egyetem férfi röplabdázói a Pénzügyőr ellen kezdték meg a bajnoki szereplésüket. A meccs esélyesének a fővárosi alakulat számított, és Jókay Zoltán tanítványai három szettben le is győzték a DEAC-ot. Csapatunk a következő fordulóban Fehérvárra látogat.

Férfi röplabdacsapatunk a Pénzügyőr személyében az egyik bajnokesélyest fogadta szombaton délután a DESOK-ban. A DEAC-ban több kulcsember sem állhatott Fodor Antal rendelkezésére, így vezetőedzőnknek fel volt adva a lecke. A meccs Csizmadia János rossz nyitásával kezdődött, az első pontunkat Tóth András szerezte (1:2). Nem a terveink szerint sikerült a rajt, így 1:5-nél időt is kértünk. 4:11 után egy kicsit közelebb zárkóztunk, de a Pénzügyőr uralta az első szettet. A vendégek sáncmunkája remekül működött.

A második felvonásban többek között Ádám András és Barna Bertalan is lehetőséget kapott. Ebben a játszmában is Jókay Zoltán fiai domináltak, a fővárosiak végül egy ásszal tettek pontot a második periódus végére. A harmadik játékrészt 3:0-s sorozattal nyitotta az ellenfelünk, de ettől nem estünk kétségbe, 5:5-nél utolértük a Pénzügyőrt. Sokáig szoros küzdelmet láthatott a publikum, 16:14-re is vezettünk, ám a folytatásban vetélytársunk akarata érvényesült. Sajnos kulcspillanatokban hibáztunk, főleg az adogatásokkal gyűlt meg a bajunk.

"Abban reménykedtünk, hogy olyan találkozót tudunk vívni, ami nem egyoldalú. Három fontos emberre nem számíthattam, velük minden bizonnyal szorosabb meccset játszhattunk volna a Pénzügyőrrel. A harmadik szettben a lényeges momentumok idején hiányzott a szerencse és a megfelelő koncentráció. Véleményem szerint megfelelően teljesítettünk az első bajnokin, elégedett vagyok. Bízom benne, hogy a tapasztalatokat megfelelően tudjuk hasznosítani. Jövő héten szeretnénk legyőzni a fehérváriakat, ami nem lesz könnyű feladat, de látok rá esélyt" - nyilatkozta Fodor Antal.

A következő héten a MÁV Előre otthonában vendégeskedünk.

NB I. B-csoport
DEAC-Pénzügyőr 0:3 (14, 12, 18)

 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-10-05 21:20:00

további cikkek a témában
Responsive image
Szoros küzdelemben maradtunk alul

Biró Ádám * 2019-12-01 13:00:00

Responsive image
Élcsapatot fogadunk

Biró Ádám * 2019-11-22 14:07:00