Élcsapat ellen nyitjuk a bajnokságot

Frissítés: 2019-10-04 12:29:54

A Debreceni Egyetem férfi röplabdázói megkezdik a szereplésüket az NB I.-ben. Fodor Antal legénysége az első fordulóban a Pénzügyőrrel méri össze az erejét. Az ellenlábas komoly játékerőt képvisel, de a DEAC szeretne kellemetlen pillanatokat okozni a fővárosiaknak. Vezetőedzőnk elárulta, a csapatunk célja a legjobb hatba jutás.

A Pénzügyőrrel csapunk össze a DESOK-ban szombaton 17 órától. Mit lehet tudni az ellenfélről?

Fodor Antal: A bajnokság egyik élcsapatát látjuk vendégül, amelyet az aranyérem megszerzésére is esélyesnek tartok, bár az élmezőny nagyon kiegyenlített. Ellenfelünk jól igazolt a nyáron, emellett a húzóembereit meg tudta tartani. A rutinos Kovács Zoltán kulcsember a Pénzügyőrben, korábban a válogatottban is fontos szerepet játszott. Érdekesség vele kapcsolatban, hogy 210 centiméterével a magyar mezőny legmagasabb röplabdázójának számít. Nálunk akadnak sérültek, ám azt ígérhetem, hogy minden pontért megküzdünk majd. Szeretnénk megnehezíteni a fővárosiak dolgát. Ugyan nem komplett a csapat, ennek ellenére nem gondolnám, hogy gyengék lennénk. A szurkolóinknak azt ígérhetem, hogy egy ambiciózus DEAC-ot láthatnak a hétvégén.

Nálunk nem volt nagy jövés-menés a holtszezonban.

Fodor Antal: Így igaz, csupán két új röplabdázóval bővült a keretünk. Csizmadia János óriási tapasztalattal rendelkezik, korábban az NB I.-ben is bizonyított. János beilleszkedése könnyen ment. Fazekas Balázs jó adottságokkal rendelkezik, egyáltalán nem lóg ki az együttesből. Látok arra esélyt, hogy Balázs beverekszi magát a kezdőbe, bár ehhez sokat kell tennie.

Több hete hangolunk az új idényre. Milyen állapotban várhatjuk a rajtot?

Fodor Antal: A fiúk becsülettel elvégezték a munkát, bár adódtak ilyen-olyan problémák, de ezeket orvosolni tudtuk. Ritka az olyan felkészülés, ami során minden zökkenőmentesen megy. Optimistán várom a szombati mérkőzést, úgy gondolom, jó állapotban van a gárda.

Az előző szezonban a hetedik helyen zártunk. Idén hol végezhetünk?

Fodor Antal: Szeretnénk javítani a pozíción, és megcélozzuk az első hatot, amire reális esélyt látok. Ez azért is lenne fontos, mert jövőre ezek az alakulatok alkotják majd az Extraligát. Rajtunk kívül a Dunaújváros, a Fehérvár és a Sümeg is hasonló álmokat dédelget, vagyis biztosan nem hullik az ölünkbe ez az eredmény, keményen meg kell érte dolgoznunk. Öt topcsapat van a bajnokságban, amelyekben válogatott játékosok és légiósok szerepelnek. Nyilván ellenük nem lesz könnyű dolgunk, de igyekszünk meglepetést okozni.

NB I. B-csoport
DEAC-Pénzügyőr
2019. 10. 05. (szombat) 17:00, DESOK


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-10-04 12:24:00

további cikkek a témában