Nem borult a papírforma

Frissítés: 2019-10-02 11:54:09

A Debreceni Egyetem női röplabdázói a Haladást fogadták kedd este a DESOK-ban. A Magyar Kupa-mérkőzés esélyeseinek a szombathelyiek számítottak, és a Hali három szettben le is győzte Kuszkó Zsolt alakulatát. A DEAC október 13-án kezdi meg a szereplését a bajnokságban.

A DEAC női röplabdacsapata lejásztotta az első tétmérkőzését ebben a szezonban. Lányaink a Haladással csaptak össze az MK-ban. A Vas megyei csapatot a debreceni kötődésű Leiszt Máté irányítja, emellett a Hali keretében szerepel az a Péteri Vanda, aki az előző idényben még az együttesünket erősítette.

Kuszkó Zsolt a meccs előtt elmondta, a rivális magasabb szintet képvisel, így elsődleges céljuk a tisztes helytállás lehet. Az első szettet jobban kezdtük, de 4:2 után a vendégek zsinórban hat pontot termeltek. A Haladás végül egy ásszal zárta le ezt a felvonást. A második játékrészben 2:2-ig tudtuk tartani a lépést a riválissal. A folytatásban egyre nagyobb differencia alakult ki az alakulatok között. Hosszabb labdameneteket is láthatott a publikum ebben a periódusban, ám ezekből rendszerint a szombathelyiek jöttek ki győztesen. A harmadik szett két DEAC-ponttal indult, de ettől nem jött zavarba az Extra Ligában érdekelt rivális. A légiósok sorát felvonultató Hali végül 3:0-s győzelmet aratott a csarnokunkban. A DEAC-ra október 13-án bajnoki vár, ekkor a Gödöllőhöz utazunk.

"Elég erősen nyitott az ellenfél, ami feladta a leckét a csapatnak. Az első szett még rendben volt, ám ezt követően egyre jobban elfáradtunk, főleg mentálisan, és ez látszódott is a teljesítményünkön. A vereség ellenére is örülök ennek a találkozónak, hiszen nem sokszor adódik lehetőségünk, hogy ilyen szintű ellenféllel játszunk. Úgy gondolom, a tisztes helytállás is részben összejött. Majdnem mindenkinek tudtam lehetőséget adni, akik csereként léptek pályára, ügyesen szálltak be a mérkőzésbe" - fogalmazott Kuszkó Zsolt vezetőedző.

Magyar Kupa-selejtező
DEAC-Hungast Haladás 0:3 (14, 5, 9)

Képek: Litvai Kíra 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-10-02 11:44:00

további cikkek a témában
Responsive image
Edzőnk szerint a jövő a miénk

Biró Ádám * 2018-01-28 22:38:24