Megnehezítenénk a szombathelyiek dolgát

Frissítés: 2019-09-30 16:11:20

A Debreceni Egyetem női röplabdázói az új idény első tétmeccsét a Magyar Kupában vívják. Kuszkó Zsolt alakulata a Haladást fogadja kedden 19 órától a DESOK-ban. A találkozó favoritjainak a vendégek számítanak, ennek ellenére lányaink nem feltartott kézzel futnak ki a pályára.

Női röplabdacsapatunk hetek óta hangol a következő hónapban kezdődő bajnokságra. Kuszkó Zsolt csapatának az útjába a Haladást sodorta a sors a Magyar Kupában. Vezetőedzőnk szerint erre a mérkőzésre is úgy tekinthetünk, mintha a felkészülés része lenne.

"Ellenfelünk magasabb szintet képvisel, így a tisztes helytállás lehet az elsődleges célunk, szeretnénk minél több pontot szerezni a szombathelyiek ellen. Sajnos a nyáron érkező játékosokra még nem számíthatok, ennek köszönhetően 12 fős keretet állíthatok ki az összecsapásra. Tudjuk, hogy a Halit a debreceni kötődésű Leiszt Máté irányítja, sőt, segítője Tóth Dániel is ezer szállal kötődik a városhoz. Szerencsére komolyabb sérülés nem nehezíti a dolgunkat. Az előző idényben elég hullámzó teljesítményt nyújtottunk, amit alátámaszt, hogy le tudtuk győzni a listavezetőt, de kikaptunk a sereghajtó ellen. Ezen akarunk változtatni erre a szezonra. Augusztus közepén kezdtük meg a munkát, a lányok becsülettel tették a dolgukat, nem érheti kritika őket. A felkészülés elején a fizikumunkat raktuk rendbe, ezt követően jöttek a labdás foglalkozások. Miskolcon egy tornán szerepeltünk, ahol ugyan csak szettet nyertünk, ennek ellenére pozitív élményekkel gazdagodtunk " - fogalmazott Kuszkó Zsolt vezetőedző. A keddi ütközet egyik pikantériáját az adja, hogy a nyáron távozó Péteri Vanda pont a Vas megyei alakulatban folytatja a pályafutását.

A DEAC október 13-án kezdi meg a szereplését a pontvadászatban, vagyis még van egy kis idő a formaidőzítésre. Kuszkó szerint ha minden a tervek szerint alakul, csapatunk az élmezőnyben végezhet.

"Amennyiben a lányok kihozzák magukból azt, amire valójában képesek, szép idény várhat ránk. Mint korábban is említettem, eléggé kétarcúak voltunk tavaly, remélem idén ez nem lesz jellemző az együttesre" - fogalmazott a tréner, aki hozzátette, sok múlik azon is, hogy a vetélytársak mennyire tudták megerősíteni a keretüket a holtszezon során.

Alakulatunk a bajnoki rajt előtt még a Nyíregyháza utánpótlás egyletével is összecsap.

Női Magyar Kupa-selejtező
DEAC-Hungast Haladás
2019. 10. 01. (kedd) 19:00, DESOK


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-09-30 16:04:00

további cikkek a témában
Responsive image
A végére lendültek bele a lányok

Biró Ádám * 2018-11-17 22:46:16

Responsive image
Éppen csak kicsúszott a kezünkből...

Biró Ádám * 2018-04-24 15:12:11

Responsive image
Jó hangulatban utazhatunk Kaposvárra

Biró Ádám * 2020-02-06 15:41:00