Rutinos röplabdázó érkezett

Frissítés: 2019-08-27 18:01:21

A Debreceni Egyetem férfi röplabdacsapatának a kerete két új játékossal bővült a következő szezonra. Fazekas Balázs mellett Csizmadia Jánosra is számíthat Fodor Antal vezetőedző. Csizmadia komoly tapasztalattal rendelkezik, korábban a Kazincbarcikával kétszer is harmadik helyen zárt az NB I-ben.

Túlzás lenne azt állítani, hogy a DEAC röplabdacsapatánál „egymásnak adták volna a kilincset" az új játékosok. Alakulatunk drukkereinek csak két nevet kell megtanulniuk: Fazekas Balázs és Csizmadia János csatlakozott a kerethez. Csizmadia Miskolcról teszi át a székhelyét Debrecenbe. A rutinos játékos a Kazincbarcika együttesében komoly sikereknek lehetett a főszereplője.

„Jól ismerem a DEAC-ot, hiszen az előző idényben a gárda több meccsét a helyszínen tekintettem meg. A keret zöme sem ismeretlen számomra, többükkel már szerepeltem egy csapatban. Miskolcon másodosztályban szereplő alakulat van, én pedig visszavágytam az élvonalba, ez is szerepet játszott a döntésemben. Munka mellett röplabdázom, informatikusként dolgozom. Szerencsére a családom és a munkahelyem is tolerálja a további sportkarrieremet." - vágott bele Csizmadia, akinek a karrierjében fontos állomás volt Kazincbarcika. „A Barcikában kilenc évet húztam le, kétszer is bronzérmet szereztünk a bajnokságban. Sajnos a Magyar Kupában nem jött ki a lépés. Egy idő után a munkám miatt nem igazán tudtam megfelelni a profi elvárásoknak, így Miskolcra kerültem. Kétszer is megnyertük a másodosztályt, de a klubnak nem volt megfelelő hátországa, emiatt nem vállalták az élvonalat. Egyébként Miskolcon megtaláltam a helyemet, jó játékkal tudtam segíteni a csapatot" - nyilatkozta Csizmadia, akinek a felesége is egykoron röplabdázott. Hozzátette, gyermekei szeretnek kijárni a mérkőzéseire, valószínűleg a DEAC bajnokijain is lelkesen fognak drukkolni.

Új röplabdázónk kiváló fizikai adottságokkal rendelkezik, amiből rengeteget tud profitálni a parketten.

„203 centiméter magas vagyok, a „rugóimmal" sincs probléma. 13 éve röplabdázom, így kellő tapasztalatot gyűjtöttem már. Centerben és átlóban is otthonosan érzem magam. Úgy érzem, Fazekas Balázzsal és velem tovább erősödött a DEAC, vagyis nem tartom lehetetlennek, hogy a hetedik helyről előrelépünk a következő bajnokságban" - zárta mondandóját Csizmadia János.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-08-27 17:54:00

további cikkek a témában