Röpiseink két új játékossal kezdték meg az edzéseket

Frissítés: 2019-08-14 09:46:29

Ugyan a bajnoki rajt még odébb van (októberben indul el a pontvadászat), de a Debreceni Egyetem férfi röplabdázói néhány nappal ezelőtt belevágtak a felkészülésbe. Fodor Antal bizakodva várja az NB I-es startot, hiszen vezetőedzőnk szerint az érkezőknek köszönhetően még acélosabbá vált a DEAC.

Augusztus ötödikén a DEAC férfi röplabdacsapata is munkába állt. Fodor Antal tanítványai - igaz még foghíjas kerettel - jelenleg napi egy edzéssel hangolnak az ősszel induló NB I-re.

„Valóban nem teljes még az együttes, több játékosunk sem vesz részt a tréningeken különböző okok miatt. Nagy örömünkre szolgál, hogy Kiss Imrére az ifjúsági válogatottnál számítanak. Tajvani légiósunk még otthon tartózkodik, míg a fővárosban és annak környékén élő röplabdázóink a hónap végén csatlakoznak hozzánk. Jelenleg a fizikai és a technikai felfrissítésre fektetjük a hangsúlyt, mivel a pihenő után muszáj felkészíteni a szervezetet a fokozott terhelésre. Október ötödikén kezdődik a bajnokság, ekkorra kell elérnünk a kívánt formát. Nyilván, ha egy nagyon erős vetélytársat kapunk az első fordulóban, akkor arra a mérkőzésre is úgy tekinthetünk bizonyos mértékig, mintha a felkészülés része lenne. Természetesen szeretnénk edzőmeccseket játszani, javában zajlanak az egyeztetések a lehetséges ellenfelekkel" - nyilatkozta Fodor Antal.

Az együttesünknél nem volt nagy jövés-menés a nyáron. Csizmadia Jánossal és Fazekas Balázssal erősítettünk, ám Pallós Gergőt elveszítettük. Az mindenképpen örömteli, hogy az előző bajnokság húzóembereire idén is számíthat vezetőedzőnk.

„Elégedett vagyok az igazolásokkal. Elsődleges célunkat teljesítettük, hiszen a gárda gerince együtt maradt. Csizmadia János és Fazekas Balázs érkezésének örülök, mindketten esélyesek lehetnek arra, hogy a kezdőcsapatba verekedjék magukat. János kiváló adottságokkal rendelkező, rutinos játékos. Balázs fiatalabb, neki tapasztalatot kell szereznie, de nála is rendben vannak az alapok. Talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy a klub történetének egyik legütőképesebb kerete állt most össze, így a variációs lehetőségeim is bővültek. Ennek fényében bizakodva várom a bajnokságot, bízom benne, hogy a különböző betegségek és sérülések elkerülnek bennünket. Az előző idényben a hetedik helyen végeztünk, ezt szeretnénk minimum megismételni, de az előrelépést sem tartom elképzelhetetlennek. A mezőnyből öt alakulat kiemelkedik, ellenük nem igazán van esélyünk a győzelemre, ám az ő dolgukat is igyekszünk megnehezíteni" - fogalmazott Fodor Antal.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-08-14 09:41:00

további cikkek a témában
Responsive image
Szavazz a röpisekre!

Biró Ádám * 2018-12-26 13:23:20

Responsive image
Megnehezítenénk a szombathelyiek dolgát

Biró Ádám * 2019-09-30 16:04:00