Fazekas Balázs a DEAC-ban folytatja a pályafutását

2019-08-01 11:29:00

A Debreceni Egyetem férfi röplabdázói hamarosan megkezdik a felkészülést a következő szezonra. A csapatnál nem volt nagy jövés-menés a nyáron, de Fazekas Balázs személyében egy több poszton bevethető játékossal bővült Fodor Antal gárdája. Balázs abban bízik, hogy a bizalmat jó játékkal tudja majd meghálálni.

A DEAC férfi röplabdázói a 2018/19-es szezonban kitettek magukért, Fodor Antal tanítványai a hetedik helyen végeztek a bajnokságban. Csapatunk a következő bajnokságnak is komoly célokkal vág neki, vezetőedzőnk abban bízik, hogy legalább egy pozíciót előre tudunk lépni. Ebben nyújthat segítséget az együttes új szerzeménye, Fazekas Balázs.

„Az előző idényben is figyelemmel követtem a DEAC teljesítményét, így tudom, hogy egy jó csapat alakult ki. Bízom benne, hogy Fodor Antal kezei alatt sokat fejlődhetek. Munka mellett röplabdázom, eleinte nehéz volt a kettőt összeegyeztetni, de már belerázódtam" - nyilatkozta Fazekas, aki tavaly a MAFC-nál szerepelt, ám a fővárosi klubban főleg csak az edzéseken vett részt.

A több poszton is bevethető játékos nem csöppent ismeretlen közegbe, hiszen csapattársai zömét már korábban megismerte.

„Már az első edzésen befogadtak a srácok, tehát a beilleszkedéssel nem volt probléma. Jelenleg technikai edzéseken veszünk részt, a felkészülésnek augusztus ötödikén vágunk neki. A játékom egyik erősségének a blokkolást tartom, emellett nagyot ugrok, amiből szintén sokat profitálok. Hogy mit várok az új idénytől? Reményeim szerint sok játékpercet kapok, amit jó játékkal akarok meghálálni. Abban is bízok, hogy a DEAC újra sikeresen szerepel a bajnokságban" - mutatott rá Balázs, aki egyébként négy évvel ezelőtt ismerkedett meg a röplabdával. „Korábban több sportágba is belekóstoltam, többek között az atlétikát és az amerikai focit is kipróbáltam. A röpivel a testnevelő tanáromnak köszönhetően ismerkedtem meg, ő vitt el egy tornára, és egyből megszerettem” – elevenítette fel csapatunk új tagja.

Balázstól a strandröplabda sem áll távol, idén egy hajdúnánási versenyen az előkelő negyedik helyen végeztek Budai Balázzsal.

„Nyaranta egy héten minimum három alkalommal strandröplabdázom. Igyekszem ezt a sportágat is minél komolyabb szinten űzni” – zárta szavait Fazekas.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-08-01 11:29:00

további cikkek a témában
Responsive image
Pazar meccs, amely nehéz visszavágót sejtet

Biró Ádám * 2018-10-22 00:57:27

Responsive image
Szoros meccsen maradtunk alul

Biró Ádám * 2019-10-14 09:13:00

Responsive image
A Kispest ellen remekeltek a röpis lányok

Biró Ádám * 2019-02-17 14:27:36