Röpiseink a következő szezonnak is nagy céllal vágnak neki

2019-07-17 11:00:00

A Debreceni Egyetem férfi röplabdázói alaposan túlteljesítették az előre kitűzött célt: Fodor Antal legénysége a hetedik pozíciót szerezte meg a 2018/19-es bajnokságban. A DEAC a következő idényben sem a „futottak még” kategóriába akar tartozni. A keret húzóemberei maradnak, sőt, két komoly erősítést is nyélbe ütöttünk.

A DEAC röplabdázói remekeltek az előző szezonban, Fodor Antal tanítványai az előkelő hetedik helyet kaparintották meg a bajnokságban. Vezetőedzőnk szintén elégedetten összegezte a mögöttünk hagyott hónapokat.

„Bravúrosnak, de egyben reálisnak vélem a pozíciónkat, amely fennállásunk legkiemelkedőbb eredménye. Az idény előtt a biztos bennmaradást tűztük ki minimális célként, ezt alaposan túlteljesítettük.  Az utóbbi években gyakran előfordult, hogy elveszítettük az alapembereinket, és őket nem tudtuk megfelelően pótolni. Szerencsére ilyen gonddal idén nem kellett megküzdenünk. Jól sikerültek az erősítéseink, Bagics Balázs és Tóth András személyében korábbi válogatott játékosokat igazoltunk, ők sokat segítettek a csapatnak. Ahogy telt az idő, egyre jobban kirajzolódott, hogy van keresnivalónk a bajnokságban. A szerencsével sem álltunk hadilábon, hiszen a Sümeg és a Dunaújváros ellen is vert helyzetből tudtunk fordítani” – nyilatkozta Fodor Antal.

A nyáron nem lesz nagy jövés-menés a csapatnál, a DEAC gépezetének fontos láncszemeit sikerült maradásra bírni, így bizakodva várhatjuk az új bajnokság rajtját.

„A gárda magját megtartottuk, a kerethez pedig két jó képességű játékos csatlakozik. Az ellenfeleink is komoly erősítéseket hajtanak végre, ennek ellenére szeretnénk megcsípni a hatodik helyet. Ez azért is lenne fontos, mert a 2020/21-es idényben az első hat elválik a mezőnytől, és a legjobbak alkotják az Extraligát. Augusztus ötödikén kezdjük meg a felkészülést, de jelenleg is többen edzenek. Szeretnénk egy hetet edzőtáborozni, valószínűleg Debrecenben lesz erre lehetőségünk. Felkészülési mérkőzéseket pedig minden bizonnyal a környékbeli csapatokkal játszunk” – mutatott rá a tréner.

Fodor Antal a DEAC évadzáróján megkapta az év edzőjének járó díjat. Az elismerést nagy becsben tartja a mester, aki nagy motivációt merít ebből.

„Nem mondanám, hogy számítottam erre, de nagyon örültem neki. Nyilván minden edző elégedett, ha ilyen módon elismerik a munkáját. Tisztában vagyok azzal is, hogy több kollégám ugyanúgy megérdemelte volna a díjat. A kitüntetés még több erőt ad az edzősködéshez” – mondta a szakember. 

Szöveg: Bíró Ádám, fotó: DEAC archív


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2019-07-17 11:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
Ütős csapat ez!

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-10-13 22:04:51

Responsive image
Megsümegelhettük ellenfelünket

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-03-05 12:39:30

Responsive image
Élcsapattól kaptunk ki vasárnap

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-01-22 12:03:42