A 6. hely a plafon volt a srácoktól

Frissítés: 2019-07-11 12:15:30

Az alapszakaszi 6-ba kerülést végül megtartva a korábbi évekhez képest sokkal jobb eredményt ért el a DEAC NB1-es férfi röpicsapata a legutóbbi szezonban. Fodor Antal edző értékelt.

1. Az alapszakaszban volt 6 győzelme és 4 veresége a csapatnak. Igazából akiket lehetett legyőzte a DEAC, akitől előzetesen sejthető volt, azoktól kikaptunk. Ezt így kalibráltad be?


FODOR ANTAL:

- Eredetileg a biztos bennmaradás volt a cél, de amikor stabilabbá vált a keret, el akartuk érni, hogy ennél többre vigyük. Nem volt célkitűzés, de próbáltunk a legjobb 6-ba bejutni. A két Pestről érkezett, már korábban visszavonult játékos (Bagics Balázs és Tóth András), nálunk ismét vállalták a játékot, de ők is sokáig nem voltak biztosak. Viszont amikor végül aláírtak, sokat erősödtünk velük. Ugyanakkor már ebben az alapszakaszban is voltak nagyon kemény meccseink, amiket viszont végül hoztunk. Gondoljunk például a sümegi sikerünkre, 3-2-re, vagy amikor a Dunaújváros ellen diadalmaskodtunk kiélezett találkozón, amikor vesztett helyzetből győztünk. Az viszont, hogy sikerült a 6-ba bejutni és az Extra Ligában játszhattunk a legjobbak ellen utána, azért volt nagy dolog, mert magunknak meg tudtuk mutatni, hogy képesek vagyunk erre. Ezek az eredmények azt mutatják, hogy a fiúk nagyon akarták a sikert, velem együtt természetesen. Emellett jól esett, hogy az egész DEAC vezérkara szorított értünk, a szurkolóinkkal együtt.- Mondhatjuk, hogy ezzel elértük a lehető legjobb eredményt, amit az alapszakaszban elérhettünk, hiszen a Kecskemét és a Kaposvár számunkra még azért nem elérhető (bár volt amikor megszorongatták a srácok saját otthonában a rekord bajnok somogyiakat - a szerk.). Ugyanakkor a Dunaferrt, a Szolnokot és a Sümeget legyűrtük oda-vissza.

2. Az Extra Ligában gyengülő kerettel, ám éppen az NB1 elitje ellen kellett helytállni. Benne volt a pakliban, hogy nem nyerünk meccset ebben a szakaszban?

FODOR ANTAL:

- Benne volt. Tudtuk, hogy igazából csak a MAFC ellen van reális esélyünk, bár ők is külföldről hazatérő válogatottakat igazoltak, sőt a korábbi idényben éppen tőlünk is erősítettek. Tehát valójában a fő célunk az alapszakaszi menetelés volt, mivel így nem voltak kiesési gondjaink, bár igaz, a középszakaszban nem nyertünk már.

- Másik érdekes dolog, hogy mi nem úgy igazolunk, ahogyan sok más csapat, ahol kinéznek valakit, ajánlatot tesznek neki, aztán megegyeznek vagy sem. Nálunk sok dolognak kell összejátszania. Például Hubicska Patrik úgy került hozzánk, hogy korábban nyíregyházi csapatában felhívta magára a figyelmet egy debreceni Eötvös Kupa során. Felvetődött, hogy mivel jól is játszott, meg jól érezte itt magát Debrecenben, hogy esetleg igazoljon ide. Végül átjött hozzánk, de a következő szezonban Nyíregyházán újraalakult a csapat, s visszatért oda. Ám időközben ugye mi tavaly nem tudtuk nagyon pótolni a távozóinkat, s véletlenül, Nyíregyházán sétálva találkoztam vele, amikor ismét felvettem vele a kapcsolatot, hogy mi lenne ha... S mivel egyébként is volt benne egy kis mehetnék onnan, megegyeztünk. Így ismét a DEAC-hoz került.

3. Az 5. helyért a MAFC ellen volt egy sikerünk és két vereség. Reális, ahogy a végső 6 hely?

- Az. Jobb volt a MAFC egészében véve. Komoly háttérrel igazoltak, sőt, hallom, hogy egy norvég válogatott feladó, s egy bolgár ütő érkezik oda... Egyébként is az élcsapatok mind külföldről erősítenek, s még mellé a magyar éljátékosok közül is sok ott játszik.

- Az első 5 csapat úgy néz ki, hogy sokat erősít, míg mi együtt maradunk, és lesz 1-2 igazolásunk. Például Csizmadia János, aki a Kazincbarcikánál játszott sokáig. Debreceni kötődése miatt került képbe, hiszen Oczella Emese (a DEAC női csapatát erősítette évekig) a felesége, aki itt lett rezidens Debrecenben, így előkerült a téma, hogy János ide jönne játszani.

- Ami a legutóbbi keretet illeti, szerencsére nem megy el senki. A legutóbbi bajnokság végső csatározásaiban nem szereplő Bagics Balázs is újra vállalja, s a többiek is.

- Augusztus elején kezdjük a felkészülést - elvileg 5-én, de még egyeztetünk.

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: címlap Koppányi, 2-3. Derencsényi István, 4. Papp Attila


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2019-07-11 12:10:56

további cikkek a témában