A 7. hely nagy előrelépés tavalyhoz képest

Frissítés: 2019-04-29 13:10:03

A 4. meccsen otthon nyert a székesfehérvári MÁV Előre a DEAC férfi röpicsapata ellen, vasárnap, így 3-1-es összesítéssel bezsebelte a 6. helyet az NB1-ben. A mieink 2-1-re még vezettek a harmadik szett után, de a vége picivel a hazaiaknak sikerült jobban. Az előző szezon utolsó helyét mesze túlszárnyalták a srácok, akik bejutottak a felső házba az alapszakaszt követően.

Férfi röplabda NB1 helyosztó a 6. helyért, 4. meccs
2019. ápr. 28. Székesfehérvár

MÁV Előre SC - DEAC 3-2 (19, -21, -20, 14, 12)
STAT 

A párharc 3-1 a MÁV javára, ők lettek a 6-ikok, a DEAC a 7. helyet szerezte meg.

FODOR ANTAL:
- Nagyon jó meccset játszottunk egy nagyon jó csapat ellen. Volt esélyünk a győzelemre, s az 5. mérkőzésre, de a végén a döntő szettben pár hibát vétettünk. Megérdemelte a Fehérvár, de mi is nagyot játszottunk, s nüanszokon múlt a nyertes kiléte. Így a 7. helyre értünk oda. A következő bajnokságra szeretnénk megtartani a játékosok közül akit csak lehet, s elképzelhetőek igazolások is, de igazából augusztusban várhatók konkrétumok. A menetrend hasonló lesz a mostanihoz, a két csoportban zajló NB1-ben újra találkozunk  Székesfehérvárral - már a csoportban is -, így akár ősszel vissza is vághatunk nekik.

A Debreceni Egyetem együttese nagyot harcolt vasárnap idegenben. Bár az első szett elment, viszonylag szorosan, utána megfordították Tóth Andrásék a találkozót. A negyedik szettben a győzelemért játszhattak a mieink, s ha ezt behúzzák, 2-2, és 5. meccs lett volna (ráadásul itthon). A MÁV azonban erőre kapott, s főleg a záró, ötödik szettben volt fájó, hogy mennyire kicsin múlt a DEAC győzelme. 

Az alapszakaszból a felső házba magát beverekedő DEAC megszívta magát magaslati levegővel ott, s a legjobbak ellen, közte nemzetközi porondon vitézkedő csapattal is meccselt. S bár ott kevesebb babér termett nekünk, sokat fejlődött a gárda az elit elleni találkozókon. 

Ezt követte a helyosztó, s végül  MAFC, majd a Székesfehérvár ellen is becsülettel megdolgozott a Fodor-gárda ezért a 7. helyért. 

Szép volt, srácok!

(FIGYELEM: még péntekről, a hazai meccsről hamarosan újabb fotókat közlünk, Borók Orsitól.)

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Derencsényi István (archív)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2019-04-29 13:06:22

további cikkek a témában
Responsive image
Szavazz a röpisekre!

* 2018-12-26 13:23:20

Responsive image
Vannak olyan napok...

* 2018-03-20 07:28:41