Listavezetőt vertek a röplabdás hölgyek

Frissítés: 2019-03-31 11:52:19

A DEAC - Eötvös városi derbi mindig nagy várakozás mellett zajlik a női röplabdázók között. Szombaton sem volt másként, ráadásul a mieinknek sikerült elkapnia csoportunkat vezető riválisunkat, úgy hogy az első szettet minimális különbséggel elveszítettük. Ám utána remekeltek a DEAC-os hölgyek.

Női röplabda NB2 keleti csoport, rájátszás
2019. március 30. Debrecen, OEC

DEAC - DSZC-Eötvös DSE 3-1 (-23, 19, 19, 15)
STAT 

KUSZKÓ ZSOLT:
- Szia. Nagyon örülök annak, hogy egy sérültünk (Péteri Vanda) és egy betegünk (Csuti, Bancsi Judit) hiányát sem érezte meg a csapat. Sőt, a fél csapat a Medikus Kupáról 2 meccsel a háta mögött érkezett. Az első szettet kiengedtük a kezünk közúl a sok nyitásrontásunk miatt, de végig mi irányítottunk, és olyan támadásaink voltak mind erőben, mind megoldásokban, aminek szintén örülök, mert egy lépcsőfokkal megint fentebb léptünk. Mindent egybevéve talán a legfontosabb az a mentális erő amivel (nem akarom elkiabálni) az elmúlt 3 mérkőzésen rendelkeztünk, mert ez kell ahhoz, hogy győzzünk. A bajnokságban, ahogy a szezon elején is mondtam, minden csapatot meg tudunk verni. Ezzel a győzelemmel feltettük erre is a pontot.  Köszönöm a lányoknak az élményt, a szurkolóknak pedig a hatalmas hangulatot! Hajrá DEAC! Hajrá DOTE (nem pihenünk, ma folytatódik a 47. Medikus Kupa)!

A hétvégi mérkőzés nagy izgalmakat hozott. Az első játszmában már meghúzhattuk volna az oroszlán bajszát, de éppen csak lemaradtak lányaink a sikerről. A második szettet ugyanakkor sokkal jobban koncentrálva már mi nyertük, ahogyan a harmadikat is. A negyedikben az volt a kérdés, hogy a DEAC a bajnokság során először legyűri-e az Eötvöst vagy 2-2-re alakul az állás, és akkor döntő 5. játszmát vívnak a csajok. Szerencsére extra izgalmakra nem volt végül szükség, így a Kuszkó-csapat örülhetett az utolsó pont után.

Szép volt, lányok!

Legközelebb április 6-án 13.00 órától Kispesten játszanak a lányok.

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Papp Attila (KÉPGALÉRIA ITT)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2019-03-31 07:49:51

további cikkek a témában