Mindenben javultunk, kivéve a nyitásokban

2017-10-19 09:15:07

A második és a harmadik szettet akár meg is nyerhette volna a DEAC, ami a kupavisszavágóra nézve sokat jelentett volna, de egyelőre azzal kell megelégedni, hogy játékban fejlődtünk, ám még pontosabbnak kell lenni a jövőben.

Magyar Kupa, a 8 közé jutásért, 1. meccs
2017. október 18. Debrecen, DESOK

DEAC - Dunaferr SE 0-3 (12. 20, 23)

FODOR ANTAL:
- Három nappal a bajnoki után ismét Dunaferr... Biztatóbb játékot produkáltunk a vasárnapinál, volt szettnyerési esélyünk is, ám az ellenfél megérdemelten nyert megint. A tajvani igazolásunk már játszhatott (jegyezzük meg, gyakorlatilag csak beesett a meccsre, ezért még idő, míg igazán nagy hasznára válhat a gárdának, bár már most is voltak jó ütései a harmadik szettben - a szerk.), de annyit nem tudott még hozzátenni, mint fog, remélem. Igazából a tétmérkőzések során érünk össze nyár végén megváltozott keretünkkel, és ez a találkozó is beleillett abba a sorba, amely szerint folyamatosan fejlődünk. Bízom benne, hogy ez a tendencia ezután is tetten érhető lesz! Vasárnap utazunk a Pénzügyőrhöz, majd jön a Szolnok. Szerintem még ezek a meccsek is az összekovácsolódás jegyében telnek el, bár a Szolnok ellen talán már lesz esélyünk a bravúrra. Meglátjuk. Mindent egybevéve a csapat helyzetét is tekintve meg voltam elégedve a srácokkal ezen a szerdai kupameccsen. A keret szerkezetét pedig továbbalakítjuk, hogy egyre hatékonyabb legyen a játékunk.

Tudósítás

A vasárnapi bajnokihoz képest sokat lépett előre a DEAC férfi röplabdacsapata, hiszen akkor a Dunaferr ellen a játék jó pár elemében elmaradt tudásától szinte mindenki a csapatból. Mivel a kupában is összekerült a DEAC és a Dunaferr, szerdán volt lehetőség javítani, s ez meg is történt. Más kérdés, hogy a sikerhez egy kicsi még kellett volna.

A fogadásokat eleinte a vasárnapihoz hasonlóan elég rosszul kivitelezték a mieink, de aztán ez pozitív irányban változott a meccs során. A feladó-játék ugyancsak jóval pofásabb volt már, az ütők pedig eredményesebben találták meg a sávokat, ahol el tudták püfölni a labdát - pontot érően.

A nyitásokkal kell majd valamit kezdeni, mert ezeken keresztül túl sok pontot ajándékoztak a DEAC-osok a vendégeknek. Ezen javítva már ez a mérkőzés is teljesen máshogy alakult volna.

Fotó archív: Koppányi


KULCSSZAVAK DEAC, röplabda, férfi, Magyar Kupa, DESOK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2017-10-19 09:15:07

további cikkek a témában