A Kispest ellen remekeltek a röpis lányok

Frissítés: 2019-02-18 10:41:57

A Debreceni Egyetem Atlétikai Club női röpisei rendesen rácáfoltak arra, amikor azt írtuk a felvezetőben, hogy rossz formában vannak, hiszen az NB2-es tabellán előttük álló Kispestet gyűrték le 0-1-ről fordítva, ezúttal a debreceni OEC csarnokban, szombaton.

Női röplabda NB2, keleti csoport
2019. feb. 16. Debrecen OEC csarnok

DEAC - Kispest SE 3-1 (-24, 19, 16, 21)
STAT ITT 

KUSZKÓ ZSOLT:
- Először is köszönöm a lányoknak ezt az élményt! Hosszú idő óta megint benne volt a csapatban az a plusz mind a pályán és mind a kispadon, ami kell egy győzelemhez. Nagyon örülök, hogy végre eltűnhet a "ha" a mondatom elejéről. Most a lányok azt játszották amit tudnak. Ugyan sajnos az első szett elment - hiába ott is végig vezettünk -, de mintha semmi nem történt volna ott volt az erő a támadásokban és végre magunknak csináltuk a pontokat és így sikerült legyőzni azt a Kispestet, akitől ősszel szoros meccsen, de 3-0-ra kikaptunk. Külön kiemelném, hogy majdnem minden ütőnk 60% felett csinált pontot, amihez kellett a sok jó bejátszás és feladás. Szóval gratulálok a lányoknak, ezt kell fotózni...

A vendégek foghatják a fejüket, hiszen így nem tudtak tapdni az előttük állókra, a DEAC ugyanakkor 2 pontra közelítette meg őket a bajnoki táblázaton, ahol jelenleg a 8. helyen tanyáznak szabó Csengéék.

A szombati derbit a szokásostól eltérően nem a DESOK egyetemi sportcsarnokban, hanem a Klinikáknál lévő OEC teremben rendezték, ami szerencsét hozott a lányoknak.

Az első szettben is közel álltak a mieink a nyeréshez, de a legminimálisabb különbséggel a látogatók húzták be azt. Utána azonban az addigi összeszedett, lelkes játékra is rátett egy lapáttal a Kuszkó-csapat, és a második, valamint a harmadik szettben 20 pont alatt tartották riválisukat a lányok. A negyedik szett nagyobb csatát hozott, de a végjáték ott is egyértelműen a DEAC-é volt, s ezzel a 3-1-es sikerrel szépen visszavágtak az őszi kispesti 0-3-ért (ahol egyébként nagyon kicsin múlt a bravúr).

Február 23-án Kecskeméten a RÖPKE ellen játszanak a csajok, 19.00 órától. Őket itthon legyőztük ősszel, igaz, nagy izgalmak közepette. Most idegenben sem lehetetlen a feladat, bár szintén egy előttünk álló gárdáról van szó, mint a Kispest esetében.

Hajrá, hölgyek!

Fotó: Papp Attila


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2019-02-17 14:27:36

további cikkek a témában