Remek kezdésünk után felébredt a MAFC

Frissítés: 2019-02-12 09:40:09

A Debreceni Egyetem gárdája jó, de vesztes mérkőzésen van túl. Örülünk Magyar Tamás hosszú kihagyás utáni visszatérésének, illetve a kiváló meccs eleji játéknak, viszont utána már kihozta magából a vendégcsapat, ami benne van, így szettet csíptünk, de meccset nem nyertek röpiseink a műszaki egyetemi csapat ellen. 

Férfi röplabda NB1, Extra Liga
2019. feb. 9. Debrecen, DESOK

DEAC - MAFC-BME 1-3 (21, -14, -17, -17)

DEAC: Szikszai 4, Remete 3, Tóth A. 3, Budai 14, Ádám 3, Hubicska 19. Csere: Barna, Mészáros Z. (liberók), Magyar 6, Kiss D. Vezetőedző: Fodor Antal.

MAFC: Csépke 8, Bakóczy 2, Tar 1, Szabó B. 8, Németh F. 16, Posztós 1. Csere: Bene (liberó), Kun 7, Bán. Vezetőedző: Schildkraut Krisztián.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 7:8, 16:14, 21:16. II. játszma: 7:8, 11:16, 14:21. III. játszma: 5:8, 12:16, 15:21. IV. játszma: 4:8, 12:16, 16:21.

STAT ITT 

FODOR ANTAL:
- Jól kezdtünk, kihasználva azt, hogy úgy éreztem, a MAFC kicsit idegesebb most, mint volt korábbi egymás elleni meccseinken. Szerencsésen sült el a kezünk is a nyitó szettben, illetve Budai Balázsnak volt egy remek sorozata nyitásban a végén, így behúztuk a játszmát. Ezután azonban rendezte sorait a MAFC, és azt kell mondjam, jelenlegi összetételünkben ők a jobbak. Még úgy is, hogy két kiváló ütőjük nem játszott. Igaz, nálunk meg továbbra sem volt pályán Bagics Balázs, illetve utánpótlás válogatott ütőnk, Kiss Imi se állt most a rendelkezésemre, vagyis hiányzóink nekünk is voltak. Ugyanakkor be tudtam vetni próbaképp Magyar Tamást, hogy szokja a meccseket ismét, a vállműtétje után), bár neki még nem volt szabad ütnie, de a sáncokból és egy-két ügyes pontszerzésből így is kivette a részét.A nyitó szett sem volt sétagalopp a mieink számára, de a játszma közepétől inkább mi irányítottuk az eredmény alakulását, így a pompás kezdéssel megalapoztuk a remélt még jobb folytatást. Ugyanakkor a MAFC, bár papíron nem tartozik a négy top csapat közé az Extra Ligában, de közvetlenül mögöttük tartják számon, így várható volt, hogy nem adja csak úgy oda a mérkőzést Debrecenben sem. Az élvonalbeli bajnokság második körében már nagyon szoros meccsre kényszerítette a kupadöntős Kecskemétet is ezelőtt, vagyis nem volt megelpetés, hogy a második szettől feltámadt a korábbi klasszis, Schildkraut Krisztián edzette együttes. 

A DEAC erejéből tehát egy jó meccskezdetre futotta, illetve utána is voltak szép megoldásaink, de nem sorozatban, így a további három szettet viszonylag magabiztosan húzta be a MAFC a Debreceni Egyetem együttese ellen.

Február 13-án, szerdán 20.00 órától a Pénzügyőr vendége lesz a fővárosban a DEAC, annál a csapatnál lesz jelenésünk, amely a mostani fordulóban nem kis meglepetésre 3-0-val küldte haza a BL-résztvevő Kazincbarcikát - ráadásul nem is túl szoros játszmák után. Borzasztóan nehéz mérkőzés lesz az is a számunkra.

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Derencsényi István (KÉPGALÉRIA ITT)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2019-02-12 09:34:53

további cikkek a témában