Hullámvölgyben van csapatunk

Frissítés: 2019-02-12 09:41:55

Az egyébként is erős Eötvöst még meg is segítette egyetemi csapatunk a hétvégi női debreceni röplabda derbin. Így nem volt esély a győzelemre, sőt, most a kiélezett mérkőzésre sem. A sebek nyalogatására azonban nincs idő: szombaton jön a Kispest Debrecenbe.

Női röplabda NB2, keleti csoport, rájátszás
2019. feb. 9. Debrecen, Beregszászi gimi

DSZC-Eötvös DSE - DEAC 3-0 (15, 13, 13)
STAT ITT 

KUSZKÓ ZSOLT:
- Nagyon gyengén játszottunk, rengeteg hibával. Nem voltak a nyitásfogadásaink pontosak, csak néha tudtunk támadni. Ha megszereztük a nyitást sokszor vissza is adtuk egyből. Egyetlen pozitívum, hogy a hosszú labdamemeteket mi nyertük a végén, viszont míg 23 pontot csináltunk magunknak, addig az ellenfélnek 50 pontot mi "gyártottunk".

Az Eötvös DSE vezeti a keleti csoportot immár az NB2-es női bajnokság második körében, míg a DEAC nem a legjobb időszakát futja ezekben a hetekben. A szombati debreceni derbin sajnos nem is született meglepetés, és a bajnokságot ősszel jól indító, de jelenleg a 8. helyen álló együttesünk nem tudta szorossá tenni a mérkőzést.

Azt, hogy az év eleje nem a mi lányaink kedvenc röplabdás időszaka (volt már erről szó: vizsgák, miegymás...), jól mutatja, hogy például ősszel olyan kiváló meccseket vívtak a csajok, mint amikor a Miskolc mellett a Szegedet is legyűrték. Emellett többször is hosszabbításos szettekben dőltek el csak a vereséggel végződő meccseink is (mondjuk Kispesten, ahol 31-ig és 27-ig kellett meneteljen a győztes csapat egy-egy játszmában), s amikor az Eötvös ellen is végig kiélezett mérkőzést vívtak a mieink. Vagy említhetnénk a Röpke elleni hazai sikert is - most jóval előttünk áll a táblázaton a kecskeméti gárda.

Szóval ez nem a mi időszakunk, ám ez a bajnokság még ezzel együtt is jobb játékot és eredményeket hoz, mint a tavalyi, vagyis bízunk benne, hogy a lányok kilábalnak a hullámvölgyből, s tovább fejlődnek!

Február 16-án 18.00 órától itthon (DESOK) fogadjuk a Kispestet. Ellenük is több kell majd, ha ismét látványos, jó meccset akarunk játszani ellenük, mint ősszel!

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Papp Attila (KÉPGALÉRIA ITT)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2019-02-11 13:26:50

további cikkek a témában