Még keressük a csapat szerkezetét

2017-10-16 09:43:36

Férfi röplabda NB1
2017. okt. 15. Debrecen

DEAC - Dunaferr SE 0-3 (11, 15, 18)

KÉPGALÉRIA

FODOR ANTAL:
- Ez volt az első olyan meccs a bajnokságban, amelyen úgy gondoltuk, nem egy toronymagasan jobb gárda ellen játszunk. Ám még keressük a csapatunkat, hiszen az eltávozott feladónkat, centerünket és átlónkat pótolni kell. Én magam is keresem a szerkezetét a csapatnak, a posztoknak, hogy igazán jól álljunk össze minél előbb. Sajnos edzőmeccsünk nem igazán volt a bajnokság előtt, így mondhatjuk, hogy a bajnokság eleje egyfajta összerázódási időszak is számunkra. Emellett van egy tajvani ütőnk, aki azonban vállsérülés miatt nem áll még rendelkezésünkre. Vele erősebbek leszünk. Szóval ez a meccs is ennek a csapatszerkezet keresésnek a jegyében telt el. Ráadásul voltak saját hibáink is, például tudunk jobban is nyitni, mint ma. A srácok vállaltak olyan kockázatot is olykor, amit talán nem kellett volna, s ez most nem jött be.

A bajnok Kaposvár, előtte pedig a dobogóra esélyes Kazincbarcika ellen nem sok reménnyel kecsegtető meccsek után a DEAC a Dunaferr ellen abban a reményben lépett pályára vasárnap, hogy legalább szoros mérkőzést vív.A vendégek fiatal tehetségekkel megtűzdelt csapattal érkeztek Debrecenbe. Az első szettben 3-9-nél, vagyis hatpontos Dunaferr vezetésnél kért időt először Fodor Antal edző, ám nem változott érdemben a találkozó képe, s a jobban sáncoló és a mieinknél egyértelműen kevesebbet hibázó vendégek behúzták ezt a játszmát (0-1).

A második szettben jobban teljesített a DEAC. Voltak életerős ütések nyomán szerzett pontjai csapatunknak, sőt, a hátsó sorból is érkezett pár pontos támadásbefejezés. Ám a - tenisz nyelven szólva - ki nem kényszerített hibák száma még mindig túl nagy volt. Emellett időnként később reagáltak a hazaiak az előre nem tervezhető szituációkban. A vendégek így ezt a szettet is hozták (0-2).

A harmadikban haraptak a mieink. 6-5-nél végre a vezetést is átvették, majd 11-10-nél szintén. A küzdelmes, és olykor hatékony támadásainkban azonban még mindig benne volt a hiba lehetősége - illetve túl sok outot ütöttek a srácok nyitásból. Ezért pillanatok alatt fordított a Tomanóczy-legénység (12-15.).

A Dunaferr 15-22-re elhúzott, s innen már nem volt visszaút. A DEAC igazából túl nagy előnyt adott a látogatóknak azzal, hogy amit bevállaltak játékosai, azt nem mindig tudták kivitelezni.

A vége 0-3 lett. Több olt ebben a meccsben, ugyanakkor ha a jó szakaszainkat jelentősen meg tudjuk hosszabbítani, sokkal eredményesebb meccseket produkálhatnak a mieink a jövőben.

A következő találkozó idegenben, a dobogóra hajtó Pénzügyőr ellen esedékes. Ott sem mi leszünk az esélyesek. Ám ahogy Fodor Antal fogalmazott, ezeket a találkozókat egyfajta edzésnek is felfoghatjuk, s akkor a bajnokság későbbi időszakában ebből profitálhatunk.

Fotó: Koppányi


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2017-10-16 09:43:36

további cikkek a témában