Fordult a kocka. Csak a DASE győzött idegenben!

2017-10-09 12:34:21

Három felnőtt csapatunk közül mind a DEAC, mind pedig a DEAC II. vereséget szenvedett a múlt hétvégén. A DASE hosszas böjt után, viszont újra győzött és elmozdult a Megyei I. osztály kiesőzónájának árnyékából.

DEAC

Önbizalommal telve, de kellő tisztelettel utazott a hétvégén a DEAC Cigándra az NBIII kilencedik fordulójában. Sáfár László csapata szorgosan gyűjtögeti a pontokat az ősszel és a várakozásokkal ellentétben jóval előrébb helyezkednek el a tabellán nyolc fordulót követően. A Cigánd komoly NBII-es és NBIII-as múlttal rendelkezik, így a vasárnapi mérkőzésnek hazai pályán ők számítottak az esélyeseinek még úgy is, hogy a DEAC mögül várták a bajnoki találkozót.

A mérkőzés NBIII-as iramot és színvonalat hozott. A DEAC ezúttal nem tudott annyira összeszedetten és pontosan játszani mint az elmúlt mérkőzésein, így a Cigánd végül megérdemelt 2-0-s győzelmet aratott. A hazaiak a második félidőben lépték le a debreceni egyetemistákat, akik bő hatvanpercig tartották a 0-0-át. A hatvanötödik percben a Nyíregyháza Spartacustól kölcsönben lévő Ötvös Bence talált be, majd a hetvenhetedikben Szőllősi Ferenc zörgette meg Csúri Bence hálóját, amivel kialakult a 2-0-s végeredmény. A Cigánd győzelmével helyet cserélt a két csapat, a DEAC visszacsúszott az NBIII Keleti csoportjának nyolcadik helyére.

Bánkódni kár, hiszen egy rutinos ellenféllel szemben maradt alul a DEAC, akik szombaton a Putnok ellen hazai pályán javíthatnak majd.

A mérkőzés jegyzőkönyve itt érhető el:http://adatbank.mlsz.hu/match/46/0/16963/9/1247284.html

DASE

Négy vereséget követően újra győzött a DASE. A Hajdú-Bihar megyei I. osztály kilencedik fordulójában Hosszúpályi ellen arattak 2-1-es győzelmet idegenben Hudák Bencéék. Ugyan, a hazaiak szerezték meg a vezetést a mérkőzés harmincadik percében, a DASE nagyot küzdve megfordította a találkozót. Az első félidőben Gellérfi Sándor, majd a másodikban Szalóczi Zoltán volt eredményes, amellyel bezsebelték a három bajnoki pontot Pályiban. Győzelmükkel megelőzték a tabellán a Kabát, és bizakodva várhatják a Hajdúhadház elleni alsóházi rangadót Dér Istvánék.

A mérkőzés jegyzőkönyve itt érhető el:http://adatbank.mlsz.hu/match/46/9/17082/9/1256529.html

DEAC II.

„Egyszer minden nagy sorozat megszakad.” Tartja a mondás. Mi azért kicsit reménykedtünk, hogy a DEAC II. megye kettes szárnyalása és győzelmi szériája legalább az ősz végéig kitart majd. Sajnos a Megye II. Déli csoportjának nyolcadik fordulójában Püspökladány hazai környezetben 3-1-re legyőzte a Katona legénységet, ezzel véget vetve hét mérkőzéses győzelmi szériájuknak. A hazaiak mindent összevetve megérdemelten nyertek a körülményekhez nehezen alkalmazkodó debreceniek ellen. Gólunkat Tar Gergő szerezte. A vereség ellenére maradt a tabella élén a DEAC II., azonban előnye három pontra olvadt a második helyezett Nagyrábéval szemben. A DEAC Komádi ellen javíthat a következő fordulóban.

A mérkőzés jegyzőkönyve itt érhető el:http:// adatbank.mlsz.hu/match/46/9/17088/8/1260404.html

Edzői értékelések és utánpótlás eredmények hamarosan…

Móré Bendegúz 

DEAC Sajtóreferens

 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2017-10-09 12:34:21

további cikkek a témában