Tavasszal sem fukarkodna a gólokkal

2018-12-14 11:22:00

A DEAC házi gólkirálya, Kerekes Krisztián komoly célokat tűzött ki maga elé a jövő évre. Csapatunk fiatal futballistája a bajnokság végéig tizenhét-tizennyolc alkalommal járna túl az ellenfelek kapusainak az eszén, a nyáron pedig visszatérne a Lokihoz.

A DEAC labdarúgói az ősszel 29 alkalommal vették be az ellenfelek kapuját az NB III Keleti csoportjában. Ebből a „tortából” Kerekes Krisztián vágta a legnagyobb szeletet magának, fiatal tehetségünk hétszer köszönt be.

„Elégedett vagyok a teljesítményemmel, ahogy telt az idő, egyre jobban belelendültem, bízom benne, hogy a folytatásban sem maradok adós a gólokkal. Reményeim szerint a bajnokság végén tizenhét-tizennyolc találattal tudom segíteni a csapatot. Hogy melyik gól tetszett a legjobban? A Diósgyőrnek és a Tiszaújvárosnak lőtt találataimat tudnám kiemelni” – vágott bele mondandójába Kerekes, aki kitért együttesünk eddigi eredményeire is. „A szezon elején még nem volt összerázódva a gárda, de a csapatépítő programoknak köszönhetően egységessé váltunk. Az első fordulókban nem jöttek az eredmények, ám később belelendültünk. Meggyőződésem, ha egy meccsen mindenki odateszi magát, bárki ellen reális esélyünk van a győzelemre a bajnokságban. Januárban kezdjük a felkészülést, sok játékoshoz hasonlóan nekem sem ez a kedvenc időszakom, de a felkészülés a futball velejárója.”

Krisztián a DVSC-től érkezett hozzánk kölcsönbe, de nem tartja visszalépésnek, hogy jelenleg „csak” a harmadosztályban szerepel.

„Remek döntést hoztam, amikor elfogadtam a DEAC ajánlatát, hiszen sok játéklehetőséget kapok. A beilleszkedés könnyen ment, mivel a keret nagy részét már korábban is ismertem. Gyakran kapok hasznos tanácsokat a rutinosabb játékosoktól, főleg Máté Peti szokott terelgetni, a meglátásait igyekszem megfogadni. A csapat minden tagját megkedveltem, Balogh Krisztiánnal, Bíró Petivel és Szabados Istvánnal jó barátok vagyunk. Az edzői stábbal is kifogástalan viszonyt ápolok, Madar Csaba korábban volt már edzőm. A nyáron szeretnék visszatérni a Lokihoz, és ha megkapom a lehetőséget, szeretnék élni vele. Herczeg Andrásék figyelik a teljesítményemet, több mérkőzésemet is a helyszínen tekintették meg” – nyilatkozta a 20 éves futballista.

A Kerekes név jól cseng a cívisvárosban, mivel játékosunk édesapja, Zsombor egykoron húzóembere volt a DVSC-nek, háromszor-háromszor nyert bajnokságot és Magyar Kupát a piros-fehér alakulattal.

„Gyerekkoromban sokszor kimentünk az Oláh Gábor utcai stadionba, ahol általában telt ház és remek hangulat volt. Apa rúgott egy elképesztően nagy gólt Hollandiában, ezt gyakran megnézem a Youtube-on. Sok hasonlóság nincs egyébként a játékunkban, ugyanis ő jobb fizikai adottságokkal rendelkezett, nekem pedig a gyorsaságom és a fineszességem az erősségeim, ám a mozgásunk megegyezik. Édesapám minden hazai meccsünkre ellátogat, az összecsapások után főleg a hibáimra hívja fel a figyelmemet, de nyilván a jó megoldásaimat is kiemeli. Minden héten tart nekem egyéni képzést, amelyen főleg a beadásokat és a lövéseket gyakoroljuk. Hasznosak ezek a foglalkozások, sokat profitálhatok belőlük” – mondta Kerekes Krisztián.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2018-12-14 11:22:00

további cikkek a témában