Labdarúgóink őszi szereplése a számok nyelvén

2018-11-30 15:12:00

Beköszöntött a téli szünet a harmadosztályban és a megye I-ben, így górcső alá vettük futballistáink utóbbi hónapokban nyújtott teljesítményt.

Az NB III Keleti csoportjában a DEAC a hetedik helyről várhatja a márciusi folytatást. Sáfár László legénysége 16 fordulót követően 24 ponttal gazdagodott. Csapatunk főleg hazai környezetben remekelt, nyolc meccsünkből csupán egyszer szenvedtünk vereséget (a Nyírbátor vitte el a három pontot), emellett ötször diadalmaskodtunk és kétszer remiztünk. Házon kívül már akadtak gondjaink, mivel öt alkalommal alulmaradtunk, a mérleget két siker és egy pontosztozkodás teszi teljessé.

A DEAC 29-szer zörgette meg az ellenfelek hálóját, nálunk több találatot csak a Jászberény és a listavezető Szolnok termelt. Az egylet házi gólkirálya Kerekes Krisztián, aki hétszer köszönt be, mögötte Bíró Péter áll a második helyen a rangsorban hat góllal. A védelem és a kapusok eszén 24-szer jártak túl az ellenlábasok, ennél a számnál csak az utolsó öt helyezett „hozott össze" többet.

Máté Péterék a legsimább győzelmüket a Sajóbábony és a Jászberény ellen aratták, a két vetélytársat 5-1-re múlták felül. A legkomolyabb pofont az éllovas szolnokiaktól kaptuk, a Tisza-partiak 5-1-es zakóval küldtek haza minket.

Érdekesség, hogy az elmúlt fordulók alatt a legtöbb sárga lapot Máté Péter kapta, rutinos bekkünket ötször figyelmeztették a játékvezetők.

A DEAC a 2019-es év első harmadosztályú meccsét a Tiszaújváros ellen vívja március harmadikán itthon.

Javítás a cél

A megye I-ben érdekelt DEAC II. a 11., míg a DASE a 14. pozícióból vág neki a tavasznak. Előbbi egylet 16, míg utóbbi 12 egységgel rendelkezik jelenleg, bár a DASE-től egy pontot levontak. Katona László alakulatának jókor jött a pauza, ugyanis az utóbbi öt fellépését egytől egyig elvesztette. A DEAC II. „legtermékenyebb” labdarúgója Bíró Roland, aki 35 találatból 11-et vállalt.

A DASE első győzelmére meglehetősen sokat kell várni, Dér István fiai először Hajdúhadházon ünnepeltek októberben. A gárda legeredményesebb játékosának Németh Kevin bizonyult, a 18 éves labdarúgó öt találatig jutott az ősszel.

A DEAC II. a Monostorpályival kezd márciusban, míg a DASE Sárrétudvariban vág neki a tavaszi idénynek.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2018-11-30 15:12:00

további cikkek a témában
Responsive image
Végleges az NB III. mezőnye

Biró Ádám * 2018-07-06 16:35:03

Responsive image
Ibrahima Sidibe a DEAC-ban

Biró Ádám * 2018-04-11 15:54:00