Győzelmet ért a parádés öt perc

Frissítés: 2018-11-19 09:42:17

A DEAC futballistái a Salgótarjánnak sem kegyelmeztek, csapatunk 2–1-es győzelmet aratott a nógrádi megyeszékhelyen, így tapad az élbolyra. A góljainkon Kerekes Krisztián és Máté Péter osztozott, előbbi büntetőből volt eredményes.

Sáfár László tartotta magát a győztes csapaton ne változtass elvhez, így szombaton Salgótarjánban ugyanaz a kezdőcsapat futott ki a pályára, mint amely az előző héten a Sajóbábonyt 5–1-re ütötte ki. Az első félidőben gólt még nem láthatott a publikum, de mindkét csapat előtt adódott ígéretes lehetőség, sőt, a hazaiak egyszer a kapufát is telibe trafálták.

A második játékrész elejét megnyomta a DEAC, aminek az lett az eredménye, hogy az 55. percben már 0–2 állt az eredményjelzőn. Előbb Kerekes Krisztián értékesített egy büntetőt az 50. minutumban, majd öt perccel később Kerekes egy kiváló szögletet tekert középre, amelyet Máté Péter fejelt Megyeri Gábor József kapujába. A salgótarjániak nem adták fel a harcot, Tarlósi Milán révén szépíteni is tudtak. Több gól már nem esett az összecsapáson, így csapatunk újabb értékes három ponttal gazdagodott. A DEAC őrzi hetedik pozícióját a táblázaton, érdekesség, hogy a harmadik helyen álló Jászberény fórja mindössze négy egység.

Nem csak a győzelemnek örülhetett Nagy Zoltán, hiszen védőnknek tegnap megszületett második gyermeke, Nolen. Ezúton is gratulálunk az egész családnak!

„Kellett egy kis szerencse is, hiszen az első félidőben Szabados István többször is nagyot védett. A szünet után felpörögtünk, rövid idő alatt kétszer is betaláltunk. A Salgótarján ugyan közelebb zárkózott, és néha beszorított bennünket, de sikerült behúznunk ezt a mérkőzést” – nyilatkozta Kerekes Krisztián, aki góljával és asszisztjával kulcsszerepet játszott a sikerben. „Általában a tizenegyeseknél magabiztos szoktam lenni, most is előre eldöntöttem, hová fogom rúgni a labdát. A gólpasszomnak is örülök, a szögletemre jó ütemben érkezett Máté Péter. Hét gólt szereztem már ebben a szezonban, ami nem rossz, de maximalista vagyok, így azért nem vagyok teljesen elégedett. Örülnék, ha a bajnokságot 18-19 találattal zárnám. Jó formába lendültünk, ezért az év utolsó meccsét is szeretnénk megnyerni!” – utalt a Putnok elleni jövő heti ütközetre a 20 éves futballista.

A DEAC II. a megye I-ben a Hajdúsámson otthonában szenvedett 4–2-es vereséget, együttesünkben Bíró Roland és Molnár Márton köszönt be. A DASE alsóházi rangadót játszott a Kaba ellen a Dóczy utcai Egyetemi Sportközpontban, a 3-1-es győzelem során Kiss Levente duplázott, mellette Haraszti is eredményes volt, a kabaiaknál Czidor gólja csupán szépségtapasznak bizonyult. 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2018-11-18 11:12:00

további cikkek a témában