Salgótarjánban is a győzelem a cél

Frissítés: 2018-11-16 14:11:21

A hetedik pozíciót birtokló DEAC futballistái ezúttal a nógrádi megyeszékhelyen próbálják begyűjteni a három pontot. Sáfár László együttese remek hangulatban várhatja a szombaton 13 órakor kezdődő bajnokit, hiszen az előző héten a Sajóbábonyt verte 5-1-re.

Az újonc tarjániak csupán tíz egységet szereztek tizennégy játéknap során, így a Nógrád megyeieknek valószínűleg ádáz harcot kell vívniuk a bennmaradásért. Az SBTC ebben az idényben mindössze kétszer örvendeztette meg a drukkereit győzelemmel, bár az intő jel lehet, hogy mindkétszer saját stadionjában ünnepelhetett.

„Az ellenfelünk a táblázaton mögöttünk áll, de ebből nem lehet kiindulnunk. A legutóbbi két meccsüket veretlenül zárták a salgótarjániak, előbb a Füzesgyarmatot győzték le, majd az Egerrel döntetleneztek, ezek az eredmények is bizonyítják, hogy nem feltétlenül reális a jelenlegi 14. helyezésük. Ebben a bajnokságban egyetlen gárdát sem szabad lebecsülni, de mindenképpen a három pont a célunk. Bízom benne, hogy a Salgótarján bátran felvállalja majd a támadásokat, hiszen így könnyebben kontrázhatnánk, ami az egyik erősségünk. Nagy Robira eltiltás miatt nem számíthat a szakmai stáb, de szerencsére újabb sérülés nem nehezíti a dolgunkat. Szeretnénk szépen zárni az évet, két sikerrel a dobogó környékén telelhetnénk" - nyilatkozta Kiss László, aki kitért a Sajóbábony elleni diadalra is. A rutinos védő szerint jó ritmusban futballoztak, ehhez pedig több kiváló egyéni teljesítmény párosult. Hozzátette, néhány lehetőséget ugyan elpuskáztak, de a helyzetkihasználásukat sem érhette kritika.

A megye I-ben érdekelt DEAC II. a Hajdúsámsonnál vizitál, a kezdő sípszó szombaton 13 órakor harsan fel. A DASE a sereghajtó Kabát fogadja vasárnap 17 órától a Dóczy utcai Egyetemi Sportközpontban.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2018-11-16 13:56:00

további cikkek a témában