Szépen búcsúznának a drukkerektől

2018-11-09 15:34:00

A DEAC futballistái az év utolsó hazai bajnokiját vívják, Sáfár László tanítványai vasárnap 13.30-tól a Sajóbábonnyal csapnak össze. Az ellenlábas idegenbeli mérlege nem valami fényes, de Virág Aladár szerint erre nem alapozhatnak.

A Sajóbábony 13 forduló alatt 13 ponttal gazdagodott az NB III Keleti csoportjában, a múlt héten az Egerrel 0-0-s döntetlent játszott. A sárga-kékek főleg otthon remekeltek eddig, idegenben hét meccsen hatszor szenvedtek vereséget, csupán a DVTK II. együttesét tudták két vállra fektetni még az első fordulóban. Csapatunk győzelmi szériája érdekes körülmények között szakadt meg az előző játéknapon a Tállya ellen, így Máté Péterék valószínűleg feltüzelt állapotban várják a kezdő sípszót a 3-1-es vereséget követően.

„Szeretnénk győzelemmel búcsúzni a drukkereinktől, és feljebb zárkózni a táblázaton. Bízom benne, hogy sokan jönnek a meccsre, szükségünk lesz a szurkolásra. A Sajóbábony gyengébb idegenbeli szerepléséből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, hiszen a harmadosztályban bármi megtörténhet egy összecsapáson. Nekem jó emlékeim vannak a vetélytársról, mivel még a Balmazújváros játékosaként legyőztük a sajóbábonyiakat a Magyar Kupában. Sajnos Nagy Robira eltiltás miatt nem számíthat a szakmai stáb, de szerencsére Karikás és Ramos is elkezdett edzeni. A Tállya elleni bajnoki nem a terveink szerint alakult, több volt abban a meccsben. A játékvezető a rossz döntéseivel megnehezítette a dolgunkat, ám nem szabad mindent erre fogni. Sok helyzetet dolgoztunk ki, viszont ezekkel nem sáfárkodtunk jól. A hét elején átbeszéltük a történteket, most már csak a vasárnapi feladat lebeg a szemünk előtt” - nyilatkozta Virág Aladár. 

Ahogy Virág is említette, a Tállya ellen piros lapot kapó Nagy Róbert biztosan nem léphet pályára, az MLSZ Fegyelmi Bizottsága úgy döntött, hogy három meccset kell kihagynia a játékosnak.  

A megye I-ben a 14. fordulóra kerül a sor, szombaton 13.30-kor a DEAC II. a Vámospércset látja vendégül, míg másnap, ugyanebben az időpontban a DASE Hajdúnánáson vizitál.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2018-11-09 15:34:00

további cikkek a témában
Responsive image
Vereséggel zártuk az évet

Biró Ádám * 2018-11-26 11:07:00