Drámai fordítás után tartotta itthon a 3 pontot a DEAC

2017-10-04 09:00:00

Izgalmas mérkőzéseket hozott az elmúlt hétvége is. Nagy csatában, vert helyzetből felállva fordított a DEAC a Tiszaújváros ellen az NBIII nyolcadik fordulójában, míg a DEAC II. is hasonló izgalmak közepette győzte le a Nagyrábét. A DASE továbbra sem találja önmagát.

DEAC

A DEAC-Termálfürdő FC Tiszaújváros párosítása az NBIII nyolcadik fordulójában két olyan csapat csatáját hozta, amelyen mindkét félnek létfontosságú volt a három pont megszerzése. A hazaiak három meccses nyeretlenségi szériájukat szerették volna megszakítani, míg a borsodiak folytatták volna négy meccses veretlenségi sorozatukat.

A forduló előtt a DEAC a tabella hetedik, míg a Tiszaúj a tizenkettedik helyen tanyázott. A hazaiaknál egyedül Nagy Zoltán hiányzott, akit még Balassagyarmaton állítottak ki. A vendégeknél a teljes keret Gerliczki Máté rendelkezésére állt.

Sáfár László érthető módon támadó szellemben küldte pályára a legénységét, ami már az első percekben érezhető volt. Két gyors DEAC helyzetet követően nem kellett sokat várni az első gólra sem. Karikás Krisztián pofozott be egy jobb oldalról beívelt labdát az ötödik percben, amellyel megszerezte a vezetést a DEAC.

A DEAC vezető találata azonban a hazaiakat zavarta meg jobban, és az idő múlásával a Tiszaújváros kerekedett ellenfele fölé. Csúri Bencének többször is akadt dolga. A mezőnyfölény és a helyzetek meghozták az eredményüket. Az első félidő huszonhatodik percében Nagy Dávid góljával egyenlíteni tudott a Tiszaúj. 1-1

Ezt követően kiegyenlített játék folyt az első félidőben. Mindkét félnek voltak fellángolásai, azonban újabb gól egyik oldalon sem született.

A második játékrészre fordulva ismét csak a Tisza-partiak kerültek mezőnyfölénybe. Egy szögletet követően Csúri még bravúrra tudott menteni, azonban a debreceni kötődésű Shadi Hussein lövésénél már tehetetlen volt a hálóőr. A Tiszaújváros megfordította a hetvenkettedik percben a mérkőzést. 1-2. A gólt követően azonban nem sokáig örülhettek a vendégek, ugyanis Fodor Péter egy buta szabálytalanságot követően idő előtt mehetett zuhanyozni. Az utolsó húsz percre emberhátrányba került a Tiszaújváros.

Bő negyedóra volt már csak hátra, amikor is a DEAC egy új sebességi fokozatba kapcsolt. Sáfár mester két támadó szellemű játékost (Sütő, Csörgő) is harcvonalba állított, bízva egy huszáros hajrában. Az emberelőnyt kihasználva beszorította ellenfelét a DEAC. Sorra alakították ki a helyzeteket. Katona és Mócsán átlövése azonban elkerülte a kaput. A nyolcvankettedik percben azonban jött, aminek jönnie kellett. Nem bírta az ellenfél a nyomást és ziccerben szabálytalankodtak Karikással szemben a tizenhatoson belül. A bíró büntetőt ítélt, amit Nagy Dávid magabiztosan értékesített. 2-2

A gól még nagyobb lendületet adott az egyetemistáknak. A középkezdést követően azonnal letámadtak és hamar vissza is szerezték a labdát. Az igazi extázis a nyolcvanhetedik percben következett be, amikor is egy lecsorgó labdát Kincses Dániel kapásból a kapuba bombázott. Csodálatos gól volt, ami végül a DEAC 3-2-es győzelmét is jelentette.

Összességében megérdemelten nyert a DEAC, amely nem adta fel és az utolsó percig küzdött, hogy otthon tartsák a három pontot. Győzelmével két helyet javítva az ötödik helyre kúszott fel a DEAC az NBIII Keleti csoportjában.

A mérkőzés jegyzőkönyve itt érhető el: http://adatbank.mlsz.hu/match/46/0/16963/8/1247279.html

DASE

Tovább tart a DASE gyenge szériája. Ezúttal hazai pályán a tabella ötödik helyezettje, a Berettyóújfalu ellen szenvedtek nagyon sima 3-0-s vereséget. Egyelőre nem tudni, mikor indul el felfelé a DASE, amely így egyre közelebb kerül a kieső zónákhoz.

A mérkőzés jegyzőkönyve itt érhető el: http://adatbank.mlsz.hu/match/46/9/17082/8/1256519.html

DEAC II.

Rangadót nyert a DEAC II. Nagyrábé ellen, így folytatódott Katona László együttesének elképesztő sorozata. Zsinórban a hetedik meccsüket nyerték meg a Hajdú-Bihar Megyei II. osztály Déli csoportjában, és így már hat pontos előnnyel vezetik a tabellát. A Nagyrábé úgy érkezett Debrecenbe, hogy ők kapták a legkevesebb gólt a szezonban és nem titkolt céljuk volt, hogy egy nagy bravúrral felzárkóznak a DEAC-ra. A mérkőzés egy nagyon jó, már-már a Megye I. színvonalát idéző iramot és színvonalat hozott. A találkozón Papp Gábor fejes góljával szerzett vezetést a DEAC, amit a hetvenkilencedikben tudott kiegyenlíteni a vendég Nagyrábé. A dráma itt is véghajrára maradt, amikor is a kilencvenharmadik percben büntetőhöz jutott a DEAC. A tizenegyest Csák Zsolt magabiztosan értékesítette, ezzel pedig a DEAC örülhetett a végén! A Nagyrábénál az utolsó percekben két játékost is kiállított a játékvezető. A DEAC álom szezonja tovább folytatódott, és most már kijelenthető, hogy nagyon nagy csodának kellene történnie, ha nem ők lennének az őszi bajnokok a megye kettőben!

A mérkőzés jegyzőkönyve itt érhető el: http://adatbank.mlsz.hu/match/46/9/17088/7/1260403.html

Móré Bendegúz

DEAC Sajtóreferens


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2017-10-04 09:00:00

további cikkek a témában