Bizakodva, de nem elbizakodottan

2018-11-02 15:54:00

A DEAC futballistái a tizenegyedik pozíciót birtokló Tállya ellen folytathatják a menetelésüket a harmadosztályban. Spitzmüller István szerint verhető vetélytárs vár rájuk, viszont a helyzetkihasználás döntő fontosságú lesz.  

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a hetedik helyen álló DEAC az NB III Keleti csoportjának egyik legjobb formájában lévő együttese. Sáfár László legénysége az előző három fordulóban hibátlan mérlegelt produkált, a cívisvárosiak mellett csupán a Füzesgyarmat zsebelte be a maximális kilenc pontot. Csapatunk vasárnap 11 órától a Tállyát igyekszik két vállra fektetni, a két alakulat Ibrányban méri össze az erejét. A borsodiak négy meccs óta nyeretlenek a bajnokságban, de lebecsülni nem szabad őket, hiszen korábban a Jászberénnyel és a Sényővel is remiztek.

„Úgy gondolom, az elkövetkező hetekben a >>könnyebb<< mérkőzések várnak ránk, de általában ezeken kell vért izzadni a győzelemért. Ha minden a terveink szerint alakul, szenzációsan zárhatjuk az őszi idényt. Korábbi edzőm, Kondás Elemér gyakran hangoztatta, hogy csak a következő feladatra figyeljünk, és mi is ezt tesszük. A Tállyát verhető ellenfélnek tartom, fontos lesz, hogyan gazdálkodunk a helyzeteinkkel, mivel a sok kihagyott lehetőség a Cigánd elleni összecsapáson is majdnem megbosszulta magát. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a honi bajnokságokban bármi megtörténhet, példaként a Kisvárda-Vidi találkozót említhetném, amely döntetlennel végződött. Sajnos egyre több a sérültünk, nagy kérdés, hogy kikre számíthat a szakmai stáb a hétvégén. Amennyiben megfelelően dolgozzuk fel a győzelmi szériánkat, nagy előnyt jelenthet, de ha elszállunk magunktól, hatalmas pofont kaphatunk. Utóbbitól egyébként nem tartok, mert intelligens játékosok alkotják a keretet. A hangulattal korábban sem volt probléma, de a jó sorozatunknak hála egy-egy hibát még könnyebben tudunk feldolgozni" - nyilatkozta Spitzmüller István.

A megye I-ben is folytatódik a küzdelem, a DEAC II. a Nyíradonyhoz utazik, míg a DASE a DVSC II. otthonában lép pályára. Mindkét ütközet vasánap 13.30-kor kezdődik.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2018-11-02 15:54:00

további cikkek a témában
Responsive image
A Sényőt is legyőzték a futballistáink

Biró Ádám * 2019-09-01 20:19:00

Responsive image
DASE U-14: Bajnoki cím után irány az NB II

Biró Ádám * 2018-05-26 13:10:24