Kinyílt a DEAC gólcsapja

2018-09-02 21:16:00

Az emberhátrány sem gátolta Sáfár László legénységét, így megérdemelten gyűjtötte be a három pontot.

DEAC–Gyöngyös 4–1 (2–1)

Gólszerzők: Dávid Róbert (8. – öngól), Kerekes Krisztián (12.), Karikás Krisztián (66.), Sidibe Ibrahima (86.), ill. Fehér Imre (21.)

 

A DEAC és a Gyöngyös személyében két nyeretlen alakulat keresztezte egymás útját a cívisvárosban. Csapatunk álomrajtot vett a vasárnapi bajnokin, hiszen 12 perc alatt kétgólos előnyre tettek szert Sáfár László tanítványai. A Heves megyeiek nem sokáig „tántorogtak” a két pofon miatt, ugyanis a 21. percben Fehér Imre révén szépítettek.

A második félidő 56. minutumában meghűlt a vér a DEAC-szurkolók ereiben, mivel Kónya Csabát kiállította a játékvezető, a vendégek pedig tizenegyeshez jutottak. Szerencsére Csúri Bence Csaba megőrizte a higgadtságát, és hatástalanította a büntetőt. A lélektanilag fontos pillanatból profitálni tudott a DEAC: előbb Karikás Krisztián értékesített egy ziccert, majd Sidibe állította be a 4–1-es végeredményt.

Sikerüknek köszönhetően a debreceniek a 12. helyre léptek fel a táblázaton.

„A két korai gólunk túlzottan is megnyugtatott bennünket, és idomultunk a lassú játékhoz. A büntetőnél a kapusunk extra bravúrt tudott bemutatni, ami óriási lökést adott neki és a gárdának is. Miután tíz főre fogyatkoztunk, kicsit át kellett alakítanunk a hadrendünket, Máté Péter és Luis Ramos személyében védekező típusú játékosok érkeztek a pályára, mindketten jól szálltak be a meccsbe. A folytatásban okosan kihasználtuk, hogy az ellenfél mindenáron egyenlíteni szeretne, és a kontráinkkal lezártuk az összecsapást” – foglalta össze a látottakat Sáfár László vezetőedző.   

Megye I-ben szereplő együtteseink közül a DASE pontot csent a Derecskétől (1–1), míg a DEAC második csapata 3–0-ra maradt alul a Hajdúszoboszló otthonában.

 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2018-09-02 21:16:00

további cikkek a témában
Responsive image
Labdarúgó körkép

DEAC * 2018-04-12 16:03:07

Responsive image
Vereséggel zártuk az évet

DEAC * 2018-11-26 11:07:00