Mindenből egy

Frissítés: 2018-08-13 13:15:49

A hétvégén már teljes üzem volt az egyetem nagypályás felnőtt labdarúgócsapatainál. Elindult a megyei I. osztály, ahol egy-egy győzelem és vereség volt a fekete-fehér csapatok mérlege. Az NB III-as legénység ezúttal idegenben szerzett fontos pontot.

Labdarúgás, NB III. – Újabb 2-2

Kétszer is hátrányba került, ám végül mégis örülhetett egy pontnak az NB III-as DEAC szombaton. A csapat fordulatos mérkőzésen 2–2-es döntetlent játszott a Tiszaújváros otthonában. Az első félidőben az előző szezonban még a cívisvárosiakat erősítő Nagy Dávid talált be, de az újvárosiak öröme csak kilenc percig tartott, mivel Bíró Péter egalizált. A második félidő végén zörrent ismét a háló, a hazaiak Burics András góljával a 82. percben újra megszerezték a vezetést. A végére azonban maradt egy újabb DEAC-válasz, a szintén új szerzemény, Kerekes Krisztián találatával a fekete-fehérek ismét egyenlíteni tudtak, s egy ponttal távoztak Tiszaújvárosból.Az első gól szerzője, a nyáron érkezett Bíró Péter szerint mind támadásban, mind védekezésben rendben volt a csapat. 
- Hátul stabil teljesítményt nyújtottunk, a megszerzett labdákból pedig veszélyes kontrákat vezettünk. Mentális téren sem akadt probléma, amit bizonyít, hogy a kilencvenedik percben állítottuk be a végeredményt. Úgy gondolom, értékes ponttal gazdagodtunk, és egyébként is minden pontot meg kell becsülni” – nyilatkozta Bíró Péter, aki góljával a meccs egyik főszereplőjévé vált. A DEAC most két ponttal a tabella kilencedik helyén áll a 16 csapatos sorozatban.

Labdarúgás, megye I. – egy sima, egy fordított

Győzelemmel mutatkozott be az újonc DEAC II. a megyei első osztályban, szombaton. A csapat a Böszörményi úti campuson fogadta Hajdúhadház legénységét, és kiütéses, 5-1-es győzelmet aratott. A debreceni gólokat Molnár Márton (2), Csák Zsolt (2) és Lénárt Gergő jegyezte.

A szintén a megyei első osztályban szereplő DASE focistáinak már nehezebb dolguk volt, hiszen a tavalyi ötödik helyezett Berettyóújfalu otthonában léptek pályára vasárnap. A csapat 4-1-es vereséget szenvedett, az egyetlen debreceni gólt pedig a 18 éves Németh Kevin szerezte.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-08-13 13:11:00

további cikkek a témában
Responsive image
Visszavágtunk a Nyírbátornak

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-03-10 18:28:00

Responsive image
Kondás Elemér: „magabiztos győzelmet arattunk”

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-08-26 11:47:00

Responsive image
Labdarúgóink a Tiszaújváros ellen folytatják a bajnokságot

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-03-01 14:41:00