Mindenki pályára!

Frissítés: 2018-08-10 12:40:37

A hétvégén indul a labdarúgó megye I. küzdelemsorozata, amelyben idén már két egyetemi csapatnak, a DASE-nak és a DEAC II-nek is szurkolhatunk. Pályára lép az NB III-as alakulat is, jön a második forduló.

NB III. – tiszaújvárosi találkozó

A Putnok elleni, döntetlennel zárult első bajnoki után újabb nehéz meccs vár a DEAC NB III-as focicsapatára.  A nyáron alaposan megerősödött DEAC a szintén jól igazoló, s a dobogóra is esélyes Tiszaújváros vendégeként lép pályára szombaton 17 órától a keleti csoport 2. fordulójában. A csapat edzője, Madar Csaba szerint reális esély van a DEAC-sikerre. - Természetesen győzni szeretnénk, ám ugyanakkor egy nagyon nehéz meccsre számítunk. A Tiszaújváros az első fordulóban kikapott Egerben, és hazai pályán biztosan szeretne javítani. Mi egy elég változatos meccset játszottunk az első fordulóban a Putnokkal, ami szerintem nem volt rossz kezdésnek, most pedig szeretnénk további javulást látni a csapat játékában illetve eredményességében is. Arra számítunk, hogy a házigazda támadó szellemben lép fel ellenünk, de ez nem jelenti azt, hogy teljesen beállunk védekezni. Szeretnénk a saját játékunknak játszani, amiben a hangsúly a labdabirtokláson és a pontos, precíz támadás befejezéseken van – hangsúlyozta Madar Csaba.

Hogy kik fognak pályára lépni szombaton, az még képlékeny, ugyanis többen kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódnak. Lehetnek változások a kezdőben is, miután Máté, Sidibe és Nagy Róbert is kihagyott edzéseket a héten. Sütő és Csörgő pedig régebb óta maródi, ők rehabilitációs edzéseket végeznek. Biztosan nem lesz ott a friss igazolás, Patócs sem, neki a strandfoci válogatottban van jelenése. Madar Csaba elmondta, hogy a péntek délutáni edzésen dől csak el, hogy ki tudja vállalni a játékot szombaton, Tiszaújvároson és ki nem.

Megy a megyei!

A 2018/2019-es pontvadászatban már két csapatnak szurkolhatunk a labdarúgó megyei I. osztályban. Az újonc DEAC II. hazai pályán mutatkozik be, Hajdúhadház együttesét fogadja szombaton 17 órakor a Böszörményi úti campuson. Katona László edzőnek nem volt könnyű dolga a nyáron, hiszen régóta együtt játszó csapata több mint harmada kicserélődött. A felkészülési idő is rövidnek bizonyult, a játékosok zöme utazott, és vannak pesti egyetemi hallgatók, akik csak most csatlakoznak. Így aztán csak kevés edzőmeccset tudtak játszani. – Összesen három edzőmeccsen léptünk pályára, ám ezeken folyamatos előrelépést, fejlődést mutatott a csapat. Az elsőn kikapatunk a Sámsontól, ők a középmezőnyben végeztek tavaly. Aztán játszottunk egy jobb meccset a Sárrétudvarival, ám azon a találkozón nagyon meleg volt, így nehéz volt megítélni, hogy melyik csapat mennyire tette oda magát. S végül, a DASE ellen már sikerült győznünk. Sok új játékosunk van, miután többen nem vállalták a megye I-et, és a harmadik vonalba igazoltak, illetve többen csatlakoztak hozzánk a DEAC utánpótláscsapataiból. Az NB III-as keretből is „kapok” majd játékosokat, aki lejátszanak hozzánk, de hogy kiket, az mindig az adott meccs előtt dől majd el. Ezek a labdarúgók alapvetően erősítésnek számítanak. A védelmünk nem állt még össze, a támadósor ugyanakkor szerintem elég jó – mondta Katona László, aki természetesen a szezon céljairól is beszélt.

- Feljutóként a középmezőnyt célozzuk meg. Hajdúhadházzal kezdünk, ami olyan szempontból szerencsés, hogy nem a legerősebb csapatok közül kaptunk ellenfelet a nyitókörre. Úgy fogjuk fel, hogy gyakorlatilag folytatjuk a felkészülést, hiszen korántsem vagyunk még készen. De persze a Hadház elleni meccsen mindenképpen győzelmet várok – hangsúlyozta a DEAC II. trénere.

A tavaly a 16 csapatos megye I-ben a 10. helyen végzett DASE vasárnap 17 órától, Berettyóújfaluban vág neki a pontvadászatnak. Az együttes fiatal edzője, Dér István elmondta, náluk is nagy volt a jövés-menés a nyáron, sok fiatal került fel az ifjúsági csapatból, és mivel sokan nem debreceniek, ők is elég későn tudták csak elkezdeni a felkészülést. – Ezzel együtt a középmezőny erősebbik felére várom a csapatomat, már az őszi félidőben is. Viszont, ahogy tavaly is említettem ezúttal is nagyon sok függ a srácok akaratától. Eléggé fiatal a keret, olyan 21 év lehet az átlagéletkor. Nyilván ez rutintalanságot hozhat, de nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a miénk egy amatőr együttes, szinte mindenhol máshol meccspénzek vannak, más lesz a motivációs szint. Akik itt vannak, a foci szeretetéért vannak itt – mondta a tréner, aki kitért a hétvégi nyitómeccsre is.

- Ha megnézzük a Berettyóújfalu teljesítményét az elmúlt években, akkor jobb csapatnak számít, ám nyilván nem feltartott kézzel fogunk pályára lépni, s mindent megteszünk azért, hogy győzelemmel jöjjünk haza. Papíron nem mi vagyunk az esélyesek, de a labda kerek. Talán kell majd három-négy forduló, mire összeáll a csapat – tette hozzá Dér István.

A két megye I-es edző egyetértett abban, hogy természetesen van egy kis egészséges rivalizálás közöttük, ám ez inkább baráti. Ők maguk is kíváncsian várják, hogy melyik egyetemi csapat fog előrébb végezni a megye I. végelszámolásánál.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-08-10 12:39:00

további cikkek a témában
Responsive image
Húsvéti gólparádé

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-04-21 20:44:00

Responsive image
Hivatalos: kizárták a Salgótarjánt

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-03-29 17:43:35