A hajrában győzött a Salgótarján Debrecenben

2017-09-18 13:32:00

DEAC

Két tíz pontos együttes találkozott egymással szombat délután Debrecenben az NBIII Keleti csoportjának hatodik fordulójában. A tabellán harmadik helyen álló DEAC vendége a negyedik Salgótarján Somos SE csapata volt. A DEAC két, míg a Somos három mérkőzéses győzelmi szériával a háta mögött várhatta az igen fontosnak ígérkező debreceni bajnoki találkozót. A mérkőzés előtt a DEAC hazai pályán még veretlen volt ebben a szezonban.

A hazaiaknál Balogh Krisztián és Nagy Zoltán hiányzott betegség miatt de így sem volt könnyű összeállítania a kezdő tizenegyet Sáfár Lászlónak, hiszen mély keretből meríthetett a mérkőzés előtt. Kisebb meglepetés volt, hogy a kezdőben három csatárunk is helyet kapott Vékei, Csörgő és Nagy személyében.

A kezdő sípszót követően az első negyedórában mindkét gárda kereste a játékát és főleg a középpálya közepén „harcoltak” egymással a játékosok. Az idő múlásával a vendégek fokozatosan vették kezükbe az irányítást és komoly mezőnyfölényt tudtak kialakítani, ami a helyeztek számában is megmutatkozott. Ennek ellenére a DEAC nagyon stabilan és fegyelmezetten védekezett és tartani tudták a 0-0-s eredményt az első félidőben.

A második játékrészre egy kezdeményezőbb DEAC futott ki és az első negyedórában helyzetekig is eljutottak az egyetemisták. Kovács Miklós tizenhatról eleresztett lövése centikkel tévesztett csak célt, illetve Katona Tamás szöglet utáni fejeséből is gól születhetett volna. A másik oldalon is szép számmal akadtak helyzetek, amiket Csúri Bence nagy bravúrokkal hárított. Végül a hetvennegyedik percig kellett várni az első gólra, amit sajnos nem a debreceniek szerezte. Híves Balázs vágta a labdát a hálóba egy szögletet követő kapu előtti kavarodás után, amivel a hajrára fontos vezetéshez juttatta a Somost.

A hátralévő időben már nem tudott fokozatot váltani a DEAC és ugyan lelkesen mentek előre, már nem tudtak komoly helyzetet kialakítani ellenfelük kapuja előtt. A kegyelemdöfést Oláh László adta meg a kilencvenharmadik percben, aki higgadtan értékesített egy indítást, ezzel pedig kialakítva a kettő-nullás végeredményt.

Összességében megérdemelten rabolta el a három bajnoki pontot Debrecenből a Salgótarján, akik a meccs összképe alapján többet tettek a győzelemért a kontrákra berendezkedő DEAC csapatával szemben. A Somos SE így negyedik mérkőzését nyerte zsinórban, míg a DEAC két mérkőzést követően kapott ki. és ezzel visszacsúszott a tabella ötödik helyére. Javítani ezen a héten a Balassagyarmat otthonában tudnak majd Kincses Dánielék.

Mestermérleg

Sáfár László:

„Tudtuk, hogy az NBIII-ban egy jó csapatnak számító ellenfél ellen fogunk játszani, így próbáltunk szervezettek lenni és minden területet lezárni, ami a hetvenötödik percig sikerült is. Egy már meglévő labdát nem sikerült pontosan továbbítanunk, amiből gólt kaptunk. Próbáltunk kockáztatni, így a második gól törvényszerűen érkezett. Annyiban vagyok csalódott, hogy le lehetett volna hozni nulla-nullával a mérkőzést. Ugyan nagy lehetőségeink nem voltak de az ellenfél sem bontott le úgy bennünket, hogy kettő-nullának kellett volna lennie a végén. Mindent egybevetve a jobbik csapat nyert ma. „

Zoran Kuntic:

„Megérdemelten győztünk ma, hiszen több gólhelyzetet sikerült kialakítanunk. A mérkőzés előtt nem tudtuk, hogy milyen erőt képvisel a DEAC, de szerintem az elmúlt hetek eredményei sokat elárulnak a csapatról. A mai meccsen is láttam pár nagyon ügyes, tehetséges játékost. Negyedóra játék után lehetett látni, hogy a minőségi rutin a mi oldalunkon áll. Próbáltunk türelmesen játszani és veszélyeztetni a kaput, ami a második félidő végén góllá érett és abszolút megérdemelten győztünk. A bajnokság most kezdődik. Mi meccsről meccsre megyünk és optimistán nézünk a jövőbe!”

NB III Keleti-csoport, 6. forduló:

Debreceni EAC-STC Salgótarján 0-2 (0-0)

Debrecen, Egyetemi Atlétikai Club Sportpálya, 100 néző. Vezette: Bálint A. (Zahorecz R., Belicza B.)

Debreceni EAC: Csúri – Vékei (Posta, 85.), Sós, Katona, Karikás – Ménes, Csörgő (Sütő, 81.), Kovács M., Kincses – Mócsán (Bencze, 90.), Nagy D. Vezetőedző: Sáfár László.

STC Salgótarján: Czerula – Gubacsi, Gál, Híves, Banjac – Gábor Lukács J. (Sulcz, 90.), Kovács L., Spitzmüller, Lupták (Takács P., 73.), Oláh L. – Pataki (Bogáti, 66.). Vezetőedző: Zoran Kuntic.

Sárga lap: Karikás, ill. Gál, Híves

Gól: Híves (74.), Oláh L. (93.)

DASE

Zsinórban második mérkőzését veszítette el ezen a hétvégén a DASE együttese. Ezúttal a Derecskei LSE látogatott Debrecenbe és egy nagyon izgalmas és szoros mérkőzésen végül 3-2-re tudták legyőzni Dér István együttesét. Mindkét gólunkat Szalóczi Zoltán szerezte. Vereségével a DASE a Hajdú-Bihar megyei I. osztály tabellájának tizenkettedik helyén áll négy megszerzett ponttal. A bajnokság hetedik fordulójában sem vár könnyű feladat Molnár Bálintékra, ugyanis a Sárrétudvari együtteséhez utaznak.

A mérkőzés jegyzőkönyve itt érhető el:http://adatbank.mlsz.hu/match/46/9/17082/6/1256502.html

DEAC II.

Egyedüli csapatunkként Katona László legénysége tudott győzni a mögöttünk hagyott hétvégén. A Megye II. déli csoportjában Nádudvart fogadták szombaton az NBIII-as bajnoki előtt és igazi gólparádét rendeztek. Az eddig hibátlan DEAC 9-0-ra mosta le az udvariakat, amivel újabb lépést tettek a Megyei I. felé. Góljainkon öten osztoztak. Csák Zsolt ismét mesterhármast szerzett ezzel pedig már tizenegy találatnál jár idén. Rácsai Lajos szinten háromszor volt eredményes, míg Magi László,Bíró Roland és Tar Gergő egyszer találtak be az ellenfél kapujába. A következő fordulóban igazi rangadó vár a DEAC együttesére Bárándon, ahol Mester Norberték ellen kell majd folytatniuk az eddigi hibátlan szezonjukat.

A mérkőzés jegyzőkönyve itt érhető el:http://adatbank.mlsz.hu/match/46/9/17088/5/1260393.html

Magyar Kupa selejtező

Rendhagyó módon hétközben is lesz egy kiemelt fontosságú mérkőzés az Egyetemi sporttelepen. Szerdán az NBII-ben szereplő Budafok együttese látogat Debrecenbe, hogy az NBIII-as DEAC-al csapjon össze a Magyar Kupa hatvannégyes főtáblára jutásáért. A mérkőzést szerdán 15 órától rendezik, amelyre várunk minden szurkolót!

Móré Bendegúz

DEAC Sajtóreferens


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2017-09-18 13:32:00

további cikkek a témában