Jó erőfelmérő volt

Frissítés: 2018-07-30 10:39:43

3-3-as döntetlent játszott utolsó felkészülési meccsén a DEAC NB III-as labdarúgócsapata. Az együttes a szintén a harmadik vonalban szereplő Nyírbátor ellen gyakorolt szombat délelőtt, a Dóczy utcai egyetemi sportközpontban. Végéhez közeledik a hathetes felkészülés, szombaton már élesben bizonyíthatnak a fiúk.  

A hétvégi edzőmeccsen mindenkinek adott játéklehetőséget Sáfár László vezetőedző. A keretből mindössze ketten hiányoztak. Csörgő Krisztián és Sütő Balázs izomsérülés miatt nem léphetett pályára, ők biztosan nem kezdik el a szezont a hétvégi, bajnoki rajton, 4-5 hét múlva kapcsolódhatnak be a munkába.

A Nyírbátor elleni meccs első játékrészének végén 2-1-re a vendégek vezettek, mieink találatát Nagy Róbert szerezte. A második 45 percben ugyanennyi gól született csak éppen „fordítva”, hiszen, míg a nyírbátoriak egy gólt jegyeztek, a DEAC-ból ketten is betaláltak. Nagy Róbert második találatával és Karikás Krisztián góljával 3-3-as döntetlennel zártak a csapatok. A hétvégi találkozót Sáfár László edző értékelte.

- Ez volt az utolsó felkészülési mérkőzésünk és összességében elégedettek lehetünk. Több olyan periódusa is volt a találkozónak, ami kifejezetten jól sikerült, hiszen visszaköszöntek azok a taktikai feladatok, amiket próbálunk majd a bajnokságban is alkalmazni. Ilyen volt például a középpályás letámadás, ami a Nyírbátor ellen már jól működött csapatszinten. Jó erőfelmérő volt a szombati meccs, hiszen ellenfelünk szintén az NB III-ban szerepel. A bajnoki szerepléssel kapcsolatban pedig bizakodóak vagyunk – tette hozzá a DEAC NB III-as együttesének vezetőedzője.

Az egyetemi csapat a Nyírbátor elleni találkozóval együtt összesen öt edzőmeccset játszott ugyanennyi hét alatt. Ezeken kétszer győztesen hagyhatta el a pályát: a Tarpa ellen 6-1-re, a Nyírgyulaj ellen pedig 8-0-ra győzött. Szerepel a mérlegben két döntetlen is, miután a DVSC II-vel 2-2-t, a Nyírbátorral pedig 3-3-t játszottak Spitzmüllerék. Egyszer kaptak ki, a Sényő tudott 4-3-ra nyerni a DEAC-pályán, még az elő felkészülési találkozón.

A kerethez öten csatlakoztak a nyáron. Rácz Tamás (Tarpa), Virág Aladár (Balmazújváros), Kiss László (Békéscsaba), Patócs Richárd (Jászberény) és Lénárt Gergő (Mátészalka) is a DEAC-ot erősíti mostantól, ám az együttes összetétele még nem végleges, számítani lehet további érkezőkre.

A csapatnak a héten lesz még négy edzése, szombaton 17 órakor pedig jön a bajnoki rajt, hazai pályán, az előző évadban bronzérmes Putnok ellen.

2018. 07. 28., DEAC-pálya, felkészülési mérkőzés:

DEAC-Nyírbátor 3-3 (1-2)

DEAC-gólok: Nagy R. (2), Karikás K.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-07-30 10:33:00

további cikkek a témában
Responsive image
Álomból rémálom: DEAC-Balassagyarmat VSE 1-2

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-04-08 09:57:19

Responsive image
Zsóri Dániel látogatta meg a fiatal labdarúgóinkat

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-03-05 19:27:00